Jandarma Meslek Yüksekokulu Öğretim Kurulu Başkanlığı emrinde öğretmen olarak görev yapacağını belirten J.Asb.Kd.Bçvş Orhan Özcan, İlçemizde görev yaptığı süre içerisinde ekip halinde emniyet ve asayiş hizmetlerini, yol aramaları, uyuşturucu madde ve sigara kaçakçılığı ile mücadele, halkla bütünleşme faaliyetleri, sosyal faaliyetler, kurum ve kuruluşlarla olan iletişim ve ikili ilişkiler, mağdur durumdaki vatandaşlara yardım, Jandarma Hatıra Ormanının Orman Bölge Müdürlüğüne 2014 yılında devredilmesinden öncesi fidanların sulanması ve bakımlarının yapılması gibi bir çok faaliyetleri başarılı bir şekilde yürüttüğünden İlçe Jandarma Komutanlığı halkın takdirini kazanmıştır.

Ankara'ya ataması yapılan İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan ise şunları söyledi." Karapınar'da görev yaptığım süre içerisinde ekibimle birlikte emniyet, asayiş ile kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak, kaçakçılığı men, takip ve tahkik etmek, suç işlenmesini önlemek için gerekli tedbirleri almak ve uygulamak gibi konularda başarılı çalışmalara imza attığımıza inanıyorum. Bunun yanı sıra Adli, Askeri ve diğer görevlerimizden kanun ve nizam hükümlerinin icrası ile bunlara dayalı emir ve kararlarla jandarmaya verilen görevleri özverili bir şekilde yerine getirdik. Görev yaptığım 7 sene gibi bir zaman diliminde kurum ve kuruluşlarla diyaloglarımız çok iyiydi. Ayrıca vatandaşlarımız bizlere, bizler vatandaşlarımıza her zaman Kanun ve Nizamlar çerçevesinde yardımcı olduk ve başarılı çalışmalara imza attık. içim rahat olarak Karapınar'dan ayrılıyorum. Karapınar insanı doğal, samimi, misafirperver ve içtendir. Amirine, memuruna saygılıdır bu yönden Karapınar'ı çok sevdim. Herkesin hakkını helal etmesini istiyorum."dedi

İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan'ın 03.08.2015 tarihinden sonra ilçemizdeki görevi son bulacağından yerine Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2015 Yılı Genel Atamalarında J.Asb,Kd.Bçvş İsmail Yürekli Karapınar İlçe Jandarma Komutanı olarak atamasının yapıldığı öğrenildi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, İlçemizden ayrılacak olan İlçe Jandarma Komutanı J.Asb.Kd.Bçvş Orhan Özcan'a ve Karapınar İlçe Jandarma Komutanı olarak ataması yapılan J.Asb.Kd. Bçvş. İsmail Yürekli olmak üzere her iki komutanımıza da yeni görevlerinde sağlık sıhhat içerisinde üstün başarılar diliyoruz.