Karapınar İlçe Emniyet Müdürü Necdet ERCAN; 1961 İsparta Şarkıkarağaç doğumlu olup, 35 yıllık Emniyet Mensubu olan ERCAN, değişik İl ve İlçelerde görev yaptıktan sonra, 2008 yılında Konya-Ereğli İlçesi Polis Eğitim Merkezinde 9 yıl çalıştı ve son üç yılını Ereğli İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.  Konya Valiliği tarafından Karapınar İlçe Emniyet Müdürü olarak atanarak 24 Temmuz 2020 tarihinde görevine başladı.
İlçe Emniyet Müdürü Necdet ERCAN şunları söyledi, Karapınar'ın her konuda can ve mal güvenliği, asayiş, huzur ve refahı için gece gündüz demeden ekiplerimizle birlikte görevlerimizi en iyi şekilde yapmak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. İçerisinde bulunduğumuz bu Covid-19 yeni Koronavirüs döneminde özellikle maske takma, fiziki mesafe ve hijyen konularında esnaf ve vatandaşlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Ayrıca tüm ekonomik sektörlerde faaliyet gösteren vatandaşlarımızdan Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde hazırlanan rehberler, Sağlık Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımız genelgeleri, İl ve İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararlarında belirtilen hususlara kesin riayet edilmesini, İçerisinde bulunduğumuz bu günleri sabır, dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde aşacak ve selamete ulaşacağız ve asil bir millet olarak bu virüs belasından da kurtulacağımıza inanıyorum. Covid-19 ile mücadelemizde, Belediyemiz, vatandaşlarımız, tüm siyasi partilerin teşkilatları,  kurum, kuruluşlar ve muhtarlar üst düzeyde birlik, beraberlik dayanışmamız örnek olacak düzeyde devam etmektedir. Covid-19 tedbirleri kapsamında "Sağlık İçin Hepimiz İçin" İçişleri Bakanlığımız Genelgesi ve İlçe Kaymakamımız Onur KÖKÇÜ'nün talimatları ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda yerel yönetimler, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan Temizlik, Maske ve Mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir."dedi
Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Yeni Karapınar İlçe Emniyet Müdürü Necdet ERCAN'a görevinde sağlık,sıhhat içerisinde üstün başarılar diliyoruz.