Seminer’e, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü Harun Yaldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Daire Amirleri, Polis Merkezi Amiri Fatih Işık, Asayiş Büro Amiri Hasan Erdoğan, Trafik Tescil Büro Amiri Adem Yelek, Sivil Toplum Kuruluş ve Oda Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Lise Müdürleri, METEM Anadolu Lisesi, Ş.O.A. Kız Meslek  Anadolu lisesi, Duran Sezer Ticaret Meslek Anadolu Lisesi Öğrenciler ile Konuşmacı Doğanhisar Karaağa Yatılı Bölge Ortaokulu Rehber Öğretmeni Mehmet Kemal Acar katıldı.

Polis Merkezi Amiri Fatih Işık’ın sunuculuğunda başlayan Madde Bağımlılığı Seminerinde Açılış konuşması Karapınar İlçe Emniyet Müdürü Harun Yaldız tarafından yapıldı ve konuşmasında şunları söyledi.” Sizlerin Yanındayız Projesi kapsamında Madde Bağımlılığı ile ilgili seminere hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum diyen Yaldız, Seminerimizi müspet ilimlerle süslemek için buradayız. Türkiye’mizin daha gelişmiş ve kalkınması yolunda ilerlemesi bizlerin ve sizlerin daha müreffeh bir ortamda yaşamlarını devam ettirebilmesi gayretli çalışmalarımız sayesinde olacaktır. Siz değerli öğrencilerimiz anne ve babalarınız için ne kadar değerliyseniz. Bizler içinde sizler çok değerlisiniz. Her zaman sizlerin yanındayız. Sizlerden isteğim özellikle kötü alışkanlıklardan uzak durmanızı, topluma cemiyete örnek birer fert olmanızı ve çok kitap okumanızı ve zamanınızı faydalı işlere harcamanızı arzu ediyorum diyen Müdür Yaldız, kendi mesleğinde karşılaştığı bazı olayları öğrencilere anlatarak, Anlattığı durumların vahametini gözler önüne sererek öğrencilerin pür dikkat dinlemesine vesile oldu.

Konuşmacı Rehber Öğretmen Mehmet Kemal Acar, katılımcılara Slayt eşliğinde Dumansız bir hayat için neler yapılması gerektiğini, tütün ürünlerinin 4000’den fazla kimyasal madde içerdiğini,. Sigara nedir ve insan vücudunda neler yapar, sigarayı içer içmez ortaya çıkacak etkileri, sigaranın tetiklediği hastalık çeşitleri, sigara içilen ortamlara hayır demesini bilmeliyiz, sigara kullanan arkadaşlara hayır diyebilmeliyiz, sigara kullananların uyduruk gerekçeleri, alkol nedir, alkol çeşitleri, alkolün kısa sürede vücuda verdiği zarar çeşitleri, kronik alkolizmin olası sonuçları, alkol ve araç kullanımının verdiği ve vereceği zararları, alkole davet yalanları ve gerekçeleri, Madde bağımlılığı nedir ve etkileri nelerdir?, bağımlılık yapıcı maddeler nelerdir?, bağımlılık kişilerde neleri değiştiriyor, madde bağımlısına ve çevresine ne gibi zararlar veriyor, bağımlılık nasıl gelişiyor ve nasıl içinden çıkılmaz bir kusur döngü halini alıyor, madde kullanmaya arkadaş çevresinden davet şekilleri, gerekçeleri, kandırılan gençler, madde bağımlılığı ağına düşmemek için neler yapılmalı gibi konularda geniş açıklamalarda bulundu.

600’e yakın öğrencinin katıldığı seminerde verilen bilgiler özellikle öğrenciler tarafından takdirle karşılandığını ve seminerde verilen bilgilerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyleyen öğrenciler bu tür seminerlerin devamını bekliyoruz.”dediler