Fransa’da ki çeşitli Üniversitelerin bir araya getiren bu proje dünyanın çeşitli ülkelerinde özellikle de Şeysel Adaları, ABD, Yunanistan ve Türkiye’de iklim değişikliğinin etkilerini ve oluşturulan adaptasyon politikalarını analız etmektedir.

Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Gülçin Erdi (Lelandais) İlçemiz Kaymakamı Ramazan Yıldırım’ı, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer’i, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı’yı bulundukları yerlerde ziyaret ederek, İlçenin iklim değişikliği ile ilgili İlçe Kaymakamlığının yapmış olduğu çalışmalar içerisinde iklim değişikliğine yönelik çalışmalar mevcut mu?, Mevcutsa neler yapılmaktadır. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili ne gibi tedbirler alınmaktadır. İklim değişikliği ile ilgili mücadelede hangi önlemlere öncelik verilmektedir? Çölleşmenin etkilerine özellikle tarım üzerindeki etkilerine karşı plan, eylemler nelerdir? Bilgilerdirme ve eğitim alanlarında neler yapılmaktadır? Gibi sorular sorularak cevaplar alındı.

İlçemizdeki Meke gölü, Acıgöl, Çıralı Gölü ve obrukları TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan ile birlikte gezen Gülçin Erdi (Lelandais) yeraltı suyu ve ürün çeşitleri hakkında da önder çiftçilerle görüşmek suretiyle bilgi alışverişinde bulundu.