Programa İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar M.Y. O Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Başkan Yrd. Emre Özsoy, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, MYO Müd.V. Murat Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karapınar Siyasi Parti İlçe Başkanları, bazı daire amirleri, bazı okul müdürleri ve öğretmenleri, Sivil toplum kuruluş Başkanları, basın mensupları ile çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Program Muhammet Danış’ın sunuculuğunda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, H.Ömerli Camii Müezzini Âdem Dilek tarafından Kuranı Kerim tilaveti icra edildi.

 Belediye Başkanı Mehmet Yaka “ Misafirleri ve vatandaşları selamlayıp hoş geldiniz dedikten sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Mevlana’nın şu sözlerine yer verdi. Bir hak dostu ve Rasulullah aşığı olan Mevlana Celaleddin-i Rumi bir rubaisinde Ben onun yolunun toprağıyım, Onun ayağının tozuyum diyerek son derece mütevazı bir eda ile Muhammedi aşkını ve sevgisini tescil etmektedir. Bu İfade ile Muhammed Mustafa’nın yolunda benlik ve bencillik taslamanın asla doğru olmayacağını, onun yolunun yolcusu değil, onun yolunun tozu olmanın bile ebedi kurtuluş için yeterli olacağını söyleyen Yaka, Hayatını “Hamdım, Piştim, Yandım” sözleri ile özetleyen Hz. Mevlana 17 Aralık 1273 Pazar günü Hakkı’ın rahmetine kavuştu. Mevlana ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. O öldüğü zaman sevdiğine yani Allah’a kavuşacaktı. Onun için Mevlana ölüm gününe düğün günü manasına gelen “Şeb-i Arüs” diyordu. Hz. Mevlana’nın vasiyeti, size gizlide ve açıkta Allah’tan korkmayı, az yemeyi, az uyumayı, az konuşmayı, isyan ve günahları terk etmeyi, oruç tutmayı, namaza devam etmeyi, bütün yaratıklardan gelen cefaya tahammülü, sabırlı olmayı, güzel davranışlı ve olgun kişilerle birlikte bulunmayı vasiyet ediyorum diyen Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünün ise her biri birer kitap konusu olduğunu ve insanların en hayırlısı, insanlara yararı olandır, sözün ise en hayırlısı az ve anlaşılır olanıdır diyen Yaka, bu duygu ve düşüncelerle sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum”dedi

 Konya ve Mevlana konulu sinevizyon gösterisi izleyicilere sunuldu. Şair, Program sunucusu Serdar Tuncer ve Ekibi birbirinden güzel Hz. Mevlana ile ilgili günün anlam ve önemine yakışan çok güzel menkıbeler, şiirler, ilahiler ve  tasavvuf müziği icra ettiler. Belediye Başkanı Yaka ve Kaymakam Yıldırım Sanatçı Serdar Tuncer’i tebrik ederek Karapınar’ı tanıtıcı hediye takdim ettiler. Katılımcılar programdan memnun olduklarını belirterek Başkan Yaka’ya teşekkür ettiler.