Gitar kursu Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 16.30- 18.00 saatleri arasında haftada 10 saat olmak üzere kurs 03 Aralık 2014 tarihinde başladığı ve 03 Haziran 2015 tarihine kadar devam edeceği öğrenildi.
Gitar Kursuna devam eden öğrencilerden Aşina Nur Arıcan, Nimet Özayaz, İmiş Üner, Süleyman Yeşilyurt, Mehmet Akif Soran, Kadir Çungur, Nazım Emre Çungur ve diğer kursiyerlerle yaptığımız görüşmede şunları söylediler. "Gitar Kursu öğreten Müzik Öğretmeni Tuba Gürbüz'ün kendileri ile tek tek ilgilendiğini ve gitar öğrenmekten ve yeni arkadaşlar edinmekten dolayı çok mutlu olduklarını ve bu imkânı kendilerine sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aydınbelge'ye, Müzik Öğretmenleri Tuba Gürbüz'e çok teşekkür ediyoruz."dediler.
Müzik Öğretmeni Tuba Gürbüz ise şunları söyledi " Öğrencilerimiz nota bilgisi ile pop şarkılar ve türküler öğrenmekte ve gitar eşliğinde çalıp söylemeye başladılar. Ritim duygularının ve müzik kulaklarını geliştirdikleri gibi aynı zamanda seslerini nasıl kullanacaklarını da öğreniyorlar. Bu meyanda arkadaşları arasında güzel bir iletişim ve uyum içerisinde kursa istekli bir şekilde devam ettiklerini, kendisine saygılı davranmaları ile başarı elde etmelerinden dolayı bende en az öğrencilerim kadar mutlu olmaktayım."dedi