Karapınar’da babası Özel İdare Memurluğu yapan Hacı Musa Gültekin’in oğlu ve şuanda emekli öğretmen Nizamettin Gültekin, 1972–1978 tarihleri arasında Yavuz Selim İlkokulunda sınıf öğretmenliği, 1978–1987 tarihleri arasında Karapınar Lisesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, cezaevi mahkûmlarına 1980–1987 tarihleri arasında 7 sene eğitim veren ve Karapınar’da Turizm ve Karapınar tanıtım derneklerinde fiilen görev alan, Ereğli’de çıkan yerel Güneş Gazetesinde Hasan Can’la birlikte Karapınar’ın tanıtımına katkı yapan, Karapınar İlçesi Nüfus Sayımında,  Seçim Kurullarında ve diğer sivil toplum kuruluşlarınca icra edilen yerlerde fahri olarak görev alan emekli öğretmen Nizamettin Gültekin’in, Destina Peri Parlak’ın emekli öğretmen dedesi Şevki Parlak ile dostluğunun olduğu ve bu sevdiği aileden Destina Peri Parlak’ın terörle hayatını kaybetmesine çok üzüldüğünü belirten Gültekin Destina Peri Parlak’ın 16 sene önce babasını kaybetmesi, 2016 yılında ise hain terör saldırısı neticesinde hayatını kaybetmesi üzerine Destina’nın anlamı ile ilgili  bir araştırma yapmış ve yaptığı araştırma neticesinde; (Destina Peri), anlam itibariyle Bir Bahçe –Deniz- Doğal Yapıtlar ve Su Perisi, eski Yunan’ca da Irmak Tanrısı, Aspeson (Su Perisi kızlarından biridir.) Ayrıca Kadere Bağlı Yazgı, Genellikle Kaçınılmaz Kötü Talih, Alın Yazısı, Talih, Şans, Baht, Levhi Mahfuzda takdiri ilahi) gibi anlamlar taşıdığı emekli öğretmen Gültekin tarafından belirtilmiştir. Ayrıca Yeni Türkü adıyla “Destina”yı 1977 yılında Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan grubu ve yeni türkü adıyla Nükhet Duru seslendirmişlerdir.

Destina, Yunan kökenli olup, Kur’an da böyle bir isime rastlanılmamış olup, Şu anda Türkiye’de Destina reklamı yapılmış ve Destina ismi Fethiye’de otel’de isim olarak mevcuttur.

Yeni Türkü’nün bir şarkısı Şair Lale Müldür Karahan’dır. Destina hikayesi ise şöyledir, Destina isimli arkadaşı havale geçirip, Lale Müldür Karahan’ın kucağında hayatını kaybeder. Sonra evlendiği ressam eşi Patrik, kaza sonucu bitkisel hayata girer ve ölmesi üzerine Destina’yı bestelemiştir.

Beste ise şöyledir, “Yaşamdan çok ölüme yakın olduğu için, seni bu denli yıktıkları için, yaşamımın gizemini vereceğim sana, Sen Öyle umursuz uykunda bir köşede, işte sırf bu yüzden, yaşamdan çok ölüme yakın olduğu için”

Emekli Öğretmen Nizamettin Gültekin’in araştırması bu şekildedir.

Bizde, Destina Peri Parlak’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.