Törene AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Fuat Kunduracı, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Şube Müdürü Ahmet İçalan, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Birim Amirleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve diğer muhtarlar, yarışmaya katılan bay bayan vatandaşlar ile Basın Mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Belediyeler Birliği ve Belediyemizce düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında araçlarda sıfır emisyon sloganı ile yola çıkarak fotoğraf ve kompozisyon yarışmaları düzenledik. Fotoğraf ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren yarışmacılar, Fotoğrafları değerlendiren Jüri Üyeleri; Fotoğraf Sanatçısı Celal Gezici, Fotoğraf Sanatçısı Rahmi Çevik ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Sami Çavuşoğlu, Kompozisyon yarışması jüri üyelerinden Öğretmenlerden Enver Sağlamer ve Hamdi Mutlu tarafından değerlendirilmiş olup dereceye giren bay bayan yarışmacılara ve jüri üyelerine teşekkür ediyorum diyen Başkan Yaka bu tür yarışmalarımız devam edecektir. Fotoğraf yarışmasına 1000 e yakın katılım sağlanarak jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucun da 50 adet fotoğraf dereceye girmiş ve kompozisyon yarışmasında ise 33 kişi katılım sağlamış jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede 13 kişi dereceye girmeye hak kazanmıştır. Yarışmalara katılan bay bayan kardeşlerimize ve bu yarışmalarda emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez konuşmasında “Karapınar Belediyesince düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri nedeniyle düzenlenen fotoğraf ve kompozisyon yarışmasını düzenleyen başta Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya, Jüri Üyelerine ve yarışmaya katılan bay bayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Teknoloji ve bilim geliştikçe doğal varlıklarımızı ve doğal değerlerimizi kaybediyoruz. İnsan insanın insanca yaşayabilmesi için doğal değerlerimize ve doğal varlıklarımızı korumamız gerektiği konusunda bu tür yarışmaların faydalı olacağını inanıyorum. Tabiatın bize bahşettiği doğal varlıklara sağlıklı yaşayabilmemiz için bizlerin ihtiyacı vardır. Şu pandemi döneminde bütün dünyayı saran bir virüse bile son gelişmiş teknoloji ve bilim çare bulamadı. Bundan dolayı doğal varlıklara ihtiyacımız vardır. Virüsün yaygınlaşmaması için maske, mesafe, hijyen kurallarına kesinlikle uyulması gerekiyor. Kompozisyon ve fotoğraflar doğanın ne kadar değerli olduğunu bizlere ispatlamaktadır ve yarışmaya katılanlar bizlere bir noktada eser bırakmış oluyorlar. Hepinize Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Kompozisyon yarışmasında dereceye giren Naciye Bütün ve Süleyman Sarıorman kompozisyonlarını okudular ve ödül törenine geçildi. Kompozisyon ve Fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacıların ve jüri üyelerinin ödülleri AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Fuat Kunduracı, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve diğer protokol üyeleri tarafından tebrik edilerek takdim edildi.

Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren yarışmacılar: Muttalip Öztürk, Zeynep Bostan, Adnan Küçük, Ahmet Aslan, Şeyda Zorlu, Arif Akkaya, Fatih Deniz, Nail Sabreddin Okuyucu, Selamet Yarımoğlu, Arif Yarımoğlu, Cihan Savran, Alperen Özsoy, Niğmet Özsoy, Şahinde Özsoy, Memiş Havutçu, Ömer Albayrak, Hayriye Erbaş, Emre Tay, Ümmügülsüm Köklü, Duran Hamur, Deniz Köklü, Necati Köklüsoy, Kerime Eyidoğan, Dönay Danış, Mithat Köklüsoy, İrfan Yalçınöz, Şüheyda Gümüşsoy, Hatice Köklüsoy, İrfan Talha İvriz, Muhammet Özen, Ayşe Sena Dikmen, Fevzi Hadimli, Saliha Tamkoç, Meliha Öztürk, Ümmügülsüm Özemmioğlu, Yaşar Yeğen, Muhammet Mustafa Deveci, Levent Ateş, Dilara Ersöz, Emrah Özkan, Gizem Sarnıç, Engin Ünlü, Raziye Şemik, Halil Aker, Büşra Gümüşsoy, Suna Özüdoğru, Hakan Koçak, İbrahim Ekmekçi.

Kompozisyon yarışmasında dereceye giren yarışmacılar: Hafize Erdemir, Naciye Bütün, Süleyman Sarıorman, İbrahim Birgül, Nimet Aydemir, Merve Nur Taşkın, Fatma Baştuğ, Kadir Kütahya, Nihat Öztürk, Merve İlhan, Hasan Yeşil, Ahmet Taşkın, Mehmet Turan Yazgan.