Seminerde TÜBİTAK araştırmaları ve uzayla ilgili Türkiye'nin şuan devam eden projeleri hakkında kursiyer öğrencilerin anlayacağı şekilde geniş  bilgiler verdi. Şuanda devam eden Göktürk-2,Türksat 6A,Hale ve İmece projeleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Ayrıca  kursiyer Öğrencilerin uzayla ilgili sorularını cevaplandırmasının ardından seminerini başarı ile tamamladı.

KOMEK kursiyer öğrencileri şunları söylediler "TÜBİTAK Uzay araştırmaları ile ilgili bilgi veren TÜBİTAK Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu'ya çok teşekkür ediyoruz. Uzayla ilgili kafamıza takılan sorularımıza bizlerin anlayacağı dilde çok güzel cevaplar verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Karapınarlı olması bizleri sevindirdi"Dediler.

Doç.Dr. Lokman KUZU ; 1974 yılında Karapınar (Konya)’da doğdu. 1997 yılında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinden mezun oldu. 1997’de Taşkent (Özbekistan)’te çalıştı. 1998-2000 yılları arasında İstanbul’da çalıştı. 2000 yılında New York Rönesans bursu ile Syracuse Universitesinemaster ve doktora çalışmaları için gitti. Doktora çalışmaları sırasında RF/Mikrodalga firmalarında (PPC, General Microwave) yarı zamanlı olarak çalıştı. 2005 Ekim-2006 Mart tarihleri arasında TheUniversity of Mississippi’de (Oxford, MS) misafir hoca olarak çalıştı. Doktora sonrası Türksat 3A projesi kapsamında Fransa Toulouse ve Cannes’da 2008 yılında kadar bulundu. 2008-2011 yıllları arasında Türksat’ta Kablo TV Platform Geliştirme bölümünde direktör olarak görev yaptı. 2011 yılında kendi isteğiyle bölümden ayrıldıktan sonra Ar-Ge bölümüne geçti. 2012 yılında Türksat 4A ve 4B uydu projeleri için Kamakura (Tokyo, Japonya)’da çalıştı. 2014 yılının Mart ayında Tübitak Uzay’a Enstitü müdürü ve Yönetim Kurulu başkanı olarak atandı. Üniversiteler dahil çeşitli platformlarda uydu ve uzay konularında ders vermekte, gençlerin konuya ilgisini artırmaya çalışmaktadır. Üniversitelerde (ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü, ODTÜ Kıbrıs kampüsü Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü, Bilkent Üniversitesi Elektronik Bölümü, İTÜ Uzay ve Havacılık Bölümü) danışmanlık yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.