Daha önce Pınarbaşı Mahallesi Çevre yolu güneyinde oluşturdukları İlçe Müftülüğü Hatıra Ormanından ayrı Yatılı Zafer Kız Kur’an kursu bahçesine fidan dikmekte oldukları görüldü. Yine camilerin görevli imam-hatipleri görev yaptıkları camilerinde çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarına şahit olmaktayız.

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün bu konuda şunları söyledi” Yüce dinimiz İslam, ağaç yetiştirmeye ve çevre temizliğine büyük önem vermiş ve ağaç dikmeyi insana sevap kazandıran ve öldükten sonra amel defterinin kapanmasına engel olan bir sadaka olarak kabul etmiştir. Ormanların ve ağaçların bir ülke için ne kadar önemli olduğu bugün daha iyi anlaşılmıştır. Bir memlekette yaşayan insanların sağlığı, iklim ve su rejiminin düzenli olması, toprağın erozyondan korunması hep ağaç ve bitki örtüleri ile ilgilidir. İlçemiz de birinci derecede erozyon bölgesi içerisinde olması nedeniyle bizlerde ağaç dikerek Karapınar’ın daha yeşillenmesine katkı amacıyla fidan dikiyoruz. Sevgili Peygamberimiz (sav) “ Kıyamet koparken sizden birinizin elinde bir ağaç fidanı bulunur da bunu kıyamet kopmadan dikmeye gücü yeterse, mutlaka onu diksin, bırakmasın, Bir Müslüman bir ağaç diker veya bir bitki ekerse, ondan kuş, insan veya hayvan yerse, bu onun için sadaka olur.” Buyurmuştur”dedi

Bizde Yeşilpınar Gazetesi ailesi olarak, İlçe Müftümüz’e ve din görevlilerimize çevre ve ağaç sevgisinin yaygınlaşmasına vesile olmalarından ve fidan dikmelerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.