28 Ekim 2018 Pazar günü saat 13.00 da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Karapınar Belediye Başkanlığı çelenklerini sunumunun ardından Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden Aziz Şehitlerimiz anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardındanMüzik Öğretmeni Hazal Ünkesen yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 29 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 10.30 ile 11.00 arasında Kaymakamlık Makamında Kaymakam Mustafa Karaca tarafından tebriklerin kabulü ve ardından Atatürk Stadyumunda Cumhuriyet Bayramı’nın 95. Yıl Dönümü Kutlama programı devam etti.

Cumhuriyetimizin 95. Yılı münasebeti ile düzenlenen kutlama programı Atatürk Stadyumun da saat 11.00 dabir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından Müzik Öğretmeni Hazal Ünkesen yönetiminde MTAL den bir gurup öğrenci tarafından İstiklal Marşı okunarak başladı ve Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Memiş Deniz refakatinde, Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile birlikte halkın, öğrencilerin ve tüm katılımcıların bayramlarını kutladılar.

Program Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ ın Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Karaca günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Öncelikle bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlamaları münasebetiyle sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyor, hepinizi şahsım ve Kaymakamlığımız adına saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyet, Aziz Türk Milleti için sadece bir yönetim şeklinden ibaret değildir. Cumhuriyet, Tarihimizin en kapsamlı dönüşüm ve ilerleme hamlesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşadığı dönemde dünyada olup biten olayları çok iyi okuyabilen, dünyanın gidişatını çok iyi görebilen, yorumlayabilen, vizyon sahibi ve ön görüsü çok yüksek, tarihte eşine nadir rastlanır bir devlet adamıydı. O Türk Milleti’nin dönem itibari ile içinde bulunduğu oldukça ağır ve karanlık şartlardan çıkabilmesinin ve dünyanın saygın medeni milletleri arasında hak ettiği yeri alabilmesinin ve geçmişindeki ihtişamlı günlerine tekrar dönebilmesinin tek yolunun ancak ve ancak Cumhuriyetle mümkün olabileceğinin bilincinde olan bir liderdi. Kurduğu Cumhuriyetle, savaşlardan harap ve bitap düşmüş bir milleti yeniden ayağa kaldırmış, yaptığı modern açılımlarla milletimizin ufkunu açmış, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı başarılı hamlelerle ülkemizin ve milletimizin neredeyse kaybetmiş olduğu özgüveni kısa sürede yeniden tesis etmiştir. Onun en büyük hedefi, fikri hür, vicdanı hür, çalışan, üreten, hayatın her alanında bilim ve feni kendine rehber edinmiş bir millet inşa etmekti. Çünkü o şunu çok iyi biliyordu ki, ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi ancak böyle bir millete sahip olmakla mümkün olacaktı. Bugün Cumhuriyetimiz 95 yaşındadır. 95 yıl bir ülke için kısa sayılabilecek bir zamandır. Bu 95 yıllık zaman zarfında ülke ve millet olarak neler kazandığımıza, nerelerden nerelere geldiğimize bakacak olursak, hiçte azımsanamayacak kazanımlar elde ettiğimizi görmek mümkündür. Rabbime sonsuz şükürler olsun şuan içinde bulunduğumuz dönem itibari ile siyasal, ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif vs. hayatın her alanında dünya üzerinde söz sahibi bir ülkeyiz. Ancak biz büyük Türk Milleti olarak tıpkı 15 Temmuz da yaptığımız gibi birlik ve beraberliğimize daha fazla sarılarak Cumhuriyetimize ve Demokrasimize daha fazla sahip çıkarak, daha fazla çalışıp daha fazla üreterek bilim ve feni kendimize rehber edinmemiz gerekir diyen Karaca, bu duygu ve düşüncülerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor ve hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutluyorum hepiniz Allah’ a emanet olun” dedi.

Kaymakam Mustafa Karaca’nın konuşmasının ardından öğrencilerden Gökçe Yazgan tarafından ‘CENGE GİDERKEN’,  Ömer Atalay tarafından ‘Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor’ adlı şiirlerini okudular. Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümü nedeniyle ortaokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrenci ve okul müdürlerine ödülleri Kaymakam, Garnizon Komutan Vekili, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi.  Ardından Cumhuriyet Ortaokulundan bir gurup öğrenci folklor gösterilerini sundular.

Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Bandosunu takiben Beden Eğitim Öğretmeni Memiş Deniz refakatinde okulların resmi geçit töreni yapılarak program sona erdi.