Açılış konuşmasını yapan Karapınar Ziraat odası Başkanı Durmuş Üner Karapınar Tarımı hakkında bilgi verdi. Başkan Üner" Karapınar Tarımı ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Konya bölgesinde en büyük sorunumuz Su sorunudur bunun için matlaka bölgemize su getirilmelidir."dedi.
Milletvekili Sarıbal Karapınar Ziraat odasında çiftçi ve sektör temsilcileri ile düzenlediği toplantıda tarıma gereken önemin verilmediğini ve tarım seferberliğin  başlanılması gerektiğini söyledi.
Sarıbal Karayoluna, köprüye karşı değiliz. Ancak tarıma da bütçede gerekli desteği verilmesi gerekir" dedi.
Geleceğin doğru inşa edilmesi, insanların dengeli ve yeterli beslenmesi isteniyorsa tarım ve gıda ürünlerine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Sarıbal şunları kaydetti.
Bugün yaşadığımız temel sorun uygulanan para politikalardır. Tarımda ve diğer sektörlerde yaşadığımız temel problem Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesidir. Tarımda planlamanın hayata geçmesi için üretim alım fiyatlarının acilen belirlenmesi ve alım garantisinin verilmesi gerekir. Ekim yapılacak arazilerde hızlıca toprak analizi şartı getirilmelidir.  Çiftçinin ürettiğinde para kazanması gerekir. bunu iki ayağı var. birincisi çiftçi ya ürettiğinden para kazanacak  yada çiftçi en pahalı maliyetlerle üretimini yapıp  bir taban fiyat uygulamasıyla  fiyatlar üzerinden  gelir elde edecek. Buda neye bağlı  tüketicinin gelir düzeyinin artışına bağlı.Şu anda kır boşaldı çiftçi sayımız azaldı. Biz gübrede dışa bağımlılığı en aza indireceğiz Yeni gübre alternatifleri kuracağız. Var olan fabrikaları daha aktif çalıştırılmasını sağlayacağız ve yeni alternatifler üreteceğiz. Topraklarımız çoraklaşıyor .Topraklarımıza  göre gübreleri yenileyeceğiz. Bir planlamanın hayata geçebilmesi için  doğru destekleme olur. Pandemiye rağmen  üreten çiftlerimizi tebrik ederim
Program çiftçilerden gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.
Toplantıya CHP İlçe başkanı Kamil Bülbül Okuyucu, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner İYİ parti İlçe başkanı  Bayram Yalçın ile  çiftçiler katıldı.