TEMA Vakfı Konya İl Temsilciliği öncülüğünde Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA topluluğu üyelerinden oluşan 115 öğrenci Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasını ziyaret ettiler.

Ziyaret ettikleri Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında, Çanakkale Zaferi ve şehitlerimizin anısına 1915 fidan ve tohumu  toprakla buluşturdular.

Öğrencilerin ziyaretine, TEMA Vakfı İl Temsilci Yrd. Emre Bostanoğlu, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezinde görevli Ziraat Teknikeri Erhan Saraç, TEMA Vakfı Karapınar İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri Musa Ceyhan, AA Muhabiri Mithat Korkusuz eşlik ettiler.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu öğrencileri Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasını gezip incelemelerinden sonra bu sahaya Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizin anısına 1915 adet Fidan ve Tohumu toprakla buluşturdular ve toprakla buluşturdukları fidanlara kovalarla can suyu verdiler.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu Başkanı Gizem Mudu bu konuda şunları söyledi,” Bugün Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü, Bu cennet vatan savunmasını gönüllere nakşetmek, şehitlerimizin aziz ruhlarını yad etmek ve milli ruhu ayakta tutmak, vatan savunması için canlarını feda eden Çanakkale Şehitlerimiz anısına fidanları ve tohumları toprakla buluşturmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Genç TEMA topluluğu Başkanı Mudu, Dünyaya örnek olan Çanakkale Zaferinin genç nesiller tarafından unutulmaması ve her zaman hatırlanması gerektiğini, şanlı tarihimizin kahramanlık, cesaret ve yiğitlik zincirinin altın halkası aziz şehitlerimize ne yapsak azdır. Bizler de o kahraman ataların torunları olarak şehitlerimizin anısına fidan dikimini gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra Karapınar’da dünyaya örnek olan Erozyonla mücadele çalışmalarına katkı yapmak istedik. Gidecek başka Türkiye yok, cennet vatanımız için, güzel ve sorunsuz bir çevre için nerede olursak olalım çalışmalarımız devam edecektir diyen Mudu, Bizlere bu imkânı sağlayan Konya ve Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Müdürlüğüne, erozyon önleme sahası görevlisi Ziraat Teknikeri Erhan Saraç’a ve yardımcı personellerine, TEMA Vakfı İl Başkan Yrd. Emre Bostanoğlu’na, TEMA Vakfı İlçe Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri Musa Ceyhan’a, Anadolu Ajansı Karapınar temsilcisi Mithat Korkusuz’a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum”dedi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu üyelerine, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında yapılan çalışmalar ile erozyon önleme sahasının dünü ve bugünü ile ilgili görevli Ziraat Teknikeri Erhan Saraç tarafından geniş bilgiler verildi. Meke Gölü, Acı Göllerini gezen öğrencilere ise göllerin oluşumları hakkında Musa Ceyhan ve Mithat Korkusuz tarafından geniş şekilde bilgiler verildi. Öğrenciler Karapınar’da bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek memnun bir şekilde ayrıldılar.