Karapınar’da Merkez Sultan Selim Camii ve diğer camilerde olduğu gibi Fatih Sultan Mehmet Camiinde de Bayram Namazı coşkusu yaşandı ve vatandaşlar omuz omuza saf tutarak bayrama kavuşmanın heyecanını yaşadılar.

Fatih Sultan Mehmet Camiine gelen vatandaşlar, Karapınar İlçe Müftülüğünde görevli Vaiz Mustafa Kızmaz tarafından verilen vaazları dinledi. Verilen vaazda Bayram Namazının önemi ve Kurban kesmenin önemi ile ayrıca dürüstlük, adalet, saygı, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, çevre temizliği gibi konularda vaazı nasihatlerde bulundu.

Kılınan Bayram Namazının ardından, alınan tekbirlerle minbere çıkan İmam İsmail Karakul, Kurban Bayramının anlam ve önemini belirten hutbe de şunları söyledi,” Bu mübarek günleri sünnet-i seniyyeye yaraşır biçimde idrak etmek için hassas davranalım. Hazine değerinde olan bu nadide zamanların hakkını vermek için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirelim. Öncelikle, Arefe günü sabah namazıyla başladığımız bu bayramın dördüncü günü ikindi namazıyla birlikte sona erecek olan teşrik tekbirlerini unutmayalım. Adanmanın, arınmanın, Allah’a yakınlaşmanın sembolü olan Kurban, Rabbimizin bize emanetidir. Onu incitmeyelim. Şefkat ve merhamet, ihsan ve dikkat gösterelim. Bayramlar, iman kardeşliğinin en ulvi noktaya ulaştığı mübarek günlerdir. Gönüllerdeki keder bulutlarını dağıtan, yüreklerimizi şükür güneşiyle ısıtan mutluluk zamanlarıdır. Dualarımızın kabulü, günahlarımızın affı, kulluğumuzun kemali için Allah Teâlâ’dan bizlere lütfedilmiş fırsat anlarıdır. Kurban ibadetini yerine getirirken çevre temizliğine dikkat edelim. Kul hakkına girmeyelim. Bugün Kurban Bayramı’dır. Bugün kucaklaşma, affetme ve yenilenme günüdür. Uzak diyarlarda bayrama acı ve gözyaşı içinde giren mazlum, mağdur kardeşlerimiz için umut olma günüdür. Bu mübarek günde aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum. Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Bayramınız merhamete, adalete, hidayete ve kurtuluşumuza vesile olsun.”dedi

 Camilere akın eden vatandaşlar birbirleri ile bayramlaştılar ve daha sonra kurbanlarını kesmek, eş ve dostları, yakınları ile bayramlaşmak için evlerinin yolunu tuttular.