Programa Kaymakam Onur Kökcü, Garnizon Komutanı Bülent Uysal, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Vaizleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli amir ve yöneticiler, Müftülük Personeli ve Destek Hizmetleri Müdürü Talip Karagöz katıldı.
 

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk yaptığı konuşmada: “Sayın protokol sizleri saygıyla, sevgiyle, hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle huzurlarınızda Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir program da bizleri bir araya getirdiler. Hepiniz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Bundan 5 yıl 2 ay önce Karapınar da 10.10.2014 tarihinde göreve başladım. Bu süre zarfında ilçemizde görev yapan Kaymakamlarımızdan desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza, görev yaptığım İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda Başkanlarınave görev yapmış olduğumuz tüm personel her zaman yanımızda olarak desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ediyorum.Bu 5 yıl süre içerisinde hizmet yönüyle çok rahat sevinebileceğimiz ama ayrılık yönüyle de yüreğimizin bir yanının kalacağı bir sürece geldik.Karapınar’ımızın iyi ve kötü gününde mümkün mertebe bulunmaya çalıştık. Görev yapmış olduğum süre zarfında hem dini hemde ilmi anlamda hizmet ağını belli bir seviyeye getirdik. Rabbim yaptığımız bu hizmetleri Sadaka-i Cariye eylesin inşallah. Güzel ve samimi dostlukların kurulduğu Karapınar’lıya herzaman kapım açıktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, hepinizi Yüce Rabbim’e emanet ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin” dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında “İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk’in veda programı için bir araya geldik. Hepiniz hoşgeldiniz. İlçe Müftümüz 5 yıl içerisinde Karapınar’ımıza önemli hizmetleri ve büyük eserleri arkasında bırakıp gidiyor. Sanki bir Karapınar’lı gibi vatandaşlarımızla birlikte hem dini hemde ilmi anlamda önemli hizmetlere imza atmıştır. Bu anlamda hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.Bundan sonraki görev hayatınızda başarılar diliyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Onur Kökcü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çok başarılı, kıymetli, Karapınar’ın kendini bağrına bastığı değerli Müftümüzü Çukurova’ya uğurluyoruz. Yaklaşık 2 ay süre zarfı içerisinde birlikte çalıştığımız müftümüz çalışmalarında disiplinli ahlaklı saygılı ve gayret sarf eden bir kişiliğe sahipti. Kıymetli Müftümüze ve ailesine bundan sonraki çalışma hayatında başarıla diliyor kendilerine ve sizlere saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Program sonunda Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tarafından Müftümüz Kadir Demirlenk’e el dokuması halı ve İlçe Müfütülüğü Personeli adına İlçe Baş Vaizi Kuddusi Doğan tarafından da tablo hediye edilerek program sona erdi.