Karapınar Belediye Başkanı yaptığı konuşmasında “Karapınar'da 1.500.000 dekarlık  alanda tarımın her türlü ürününden; mısırdan tutun tanelik mısır, hububat, pancar, ay çekirdeği gibi çok çeşitli ürün yelpazeleri üretimi yapılmaktadır.

Aynı zamanda hayvancılık çok güçlü olup küçükbaş hayvan sayısı bakımından Türkiye’ nin ilçeler bazında lider bir ilçesidir. Yaklaşık olarak 370 Bin ile 380 Bin arasında Küçükbaş Hayvan bulunmaktadır. İlçemiz de et ve süt üzerine Büyükbaş Hayvan yetiştiriciliği yapılmakta ve günlük olarak 350 Ton’ a yakın süt üretilmektedir.

Ana temel kaynağımız Tarım ve Hayvancılığın yanında son yıllarda görmüş olduğunuz geniş bir alanda yaklaşık olarak toplamda ilçe de 6 Bin Hektar alan, yalnız bu bulunduğumuz alanda 2800 Hektarlık alanın 2000 Hektarlık kısmında 1000 MW gücünde Dünyanın en büyük Güneş Enerji Santrali’ nin kurulma aşaması çalışmaları son aşamasına gelmiştir. Fotovoltaik hücre fabrikası Ankara’ da kurulduktan sonra ilgili 2016 yılında yapılan ihalede ilgili firma tarafından EÜAŞ da yapılan ihalede alınmıştır. Ankara da kurulan hücre fabrikasında üretilen fotovoltaik hücreler bir panel haline getirtilip bu alanda kullanılacak ve 1000 MW’ lık Dünyanın en büyük Güneş Enerji Santrali bu alanda hizmet vermeye başlayacaktır. 1000 MW yaklaşık olarak 600 Bin haneye yetecek kadar bir enerji üretecektir. Bu da ilçemiz için ekonomik olarak tarım ve hayvanlıktan sonra bir girdi olup ilçenin ekonomisine değer katacaktır.

Güneş hayatımızda önemli bir yere sahip olup Güneş Enerjisinden tarım yapılamayan çorak bir alanda enerji üretilip Karapınar’ımıza, Konya’mıza, Türkiye’mize her bakımdan istihdam bakımından, enerji bakımından, enerji açığının kapatılması bakımından fayda sağlayacaktır.

Aynı zamanda Güneş Enerjisi yatırımı ile birlikte ilçe merkezine 25 km uzaklıkta 1.83 Milyar Ton Kömür Rezervi bulunmaktadır. Kömür Rezervi ile çalışmalar son aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde de kurulacak Termik Santrali ile birlikte hem Güneş Enerjisi hem de Termik Santral ile beraber Türkiye’nin %12’lik enerji kısmını tamamen Karapınar karşılamaya taliptir.

Böylelikle Tarım ve Hayvancılık şehrimizin yanında Karapınar bir enerji ile anılan bir “Enerji Üssü”, “Enerji Merkezi”, “Enerji İlçesi” olmaya sahiptir. Hem Türkiye ekonomisine hem Konya ekonomisine hem de Karapınar ekonomisine fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.