Nihat Başbuğu ilçemizde Hotamış İlkokulunda ve  Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda sınıf öğretmenliği görevlerinde bulunurken, Berrin Başbuğu da Sultaniye Anaokulunda okulöncesi öğretmeni ve okul müdiresi olarak görev aldı.

Öğretmen Nihat Başbuğu, öğretmenliğinin yanı sıra ilçemizdeki okullarda öğrencilere ve ailelere verdiği seminerlerle ilgi odağı olurken, son üç yıldır ilçemizde eşi Berrin Başbuğu ile yürüttüğü 0- 18 Yaş Aile Eğitimi ile 600  aileye ulaşarak anne babalara çocuk yetiştirme adına büyük katkı sağlamıştır. Aile Eğitimlerine katılan aileler, Başbuğu ailesinin çocuk yetiştirme adına kendilerine çok faydalı olduklarını, Çankırı’da yapacakları çalışmalarıyla da orada bulunan ailelere büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyleyerek, yeni görevlerinde başarı dilediklerini bildirdiler.

Nihat Başbuğ ise duygularını şu şekilde dile getirdi, “10 yıldan beri görev yaptığım Karapınar’dan, eş ve dostlarımızdan ayrılmak elbette bizim için zor olsa da bu bir görevdir. Her yerde ve her şartta eğitimciliğimize devam edeceğiz.  Ailece Karapınar’ı çok sevdik, Karapınar’da gördüğümüz iyiliği asla unutmayacağız. Kendimizi Karapınarlı olarak görüyoruz. Karapınarlılar amirine, memuruna, doktoruna, askerine, polisine, öğretmenine hem saygılı hem de misafirperverdirler.”dedi.

Biz de Yeşilpınar Gazetesi olarak, Nihat Başbuğu’ya ve eşi Berrin Başbuğu’ya yeni görevlerinde başarılar dileriz..