Karapınar'da kutsal vatani görevlerini yerine getirmek için hazırlanan kınalı kuzular için yemek davetleri, geleneksel asker geceleri düzenlenip şenlikler eşliğinde askere gidecek olan gençler güle oynaya askere uğurlanmaktadırlar. 
Yeşilpınar Gazetesi olarak 98/4 tertip askere gidecek olan Sefa Sak'ın yemek davetinde ve eğlence gecesine katılarak, asker adaylarımız için nesilden nesile aktarılan geleneksel asker gecelerinin ilçemiz genelinde devam etmekte olduğuna şahit olduk ve askerlerimizin uğurlanması sebebiyle gençler gönüllerince oyunlar oynayarak asker adaylarımız moral motivasyonlarını yükselttiler. Eğlenceli bir ortamda asker adaylarının morallerini yükseltmek amacıyla düzenlenen etkinliklerle Karapınar'da asker yakınları evlerinde verecekleri yemeğe asker adaylarını, asker yakınlarını ve eş ve dostlarını davet ederek müzik eşliğinde eğlenceler tertip edip yakınları ile buluşturup birbirleriyle sohbet etme imkânı ile vedalaşma sağlanmaktadır.
Yemek davetlerinin ve tertip edilen eğlencelerin ardından kınaları yakılan asker adayları Türk bayrakları ile donatılan araç konvoyları eşliğinde otogara götürülmekte, burada da eğlenceler devam ederek asker adayları omuzlara alınarak oyunlar sergilenmektedir. Otogarda asker adaylarının aileleri eş ve dostları hatıra fotoğrafları çektirerek yaşanan bu güzel anı ölümsüzleştirmektedirler.  Askere gidecek gençler ise askere gitmenin heyecanının çok farklı olduğunu belirterek, askere gidiyorum.  Askere oynayarak giden tek bir ülke Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olduğunu, bizler askere giderken düğüne gider gibi gideriz. Düşmana korku vermek için gideriz. Ayyıldızlı bayrağımızı gönderden indirmemek, ezan seslerini minarelerimizden susturmamak ve vatanımızı düşmana teslim etmemek için askere gidiyoruz. Vatana canımız feda olsun diyerek duygularını dile getirdiler.
Askere gidecek evlatları kadar kendileri de heyecanlı olan ailelerden bazıları gözyaşlarını tutamazken, bazıları da o anın heyecanını yaşamakta ve dua ettikleri görüldü. Askere gidecek olan birisinin babası ise " Vatana bir kurban gönderiyoruz. Allahım bütün askerlerimizi korusun. Askere gidenlerimizi sağ salim gidip gelmeyi ve tekrar sevdikleri ile kavuşturmayı nasip etsin. Vatan bizim kutsalımızdır. Vatanımızı korumak hepimizin vazifesidir. Vatani görevimizi biz yaptık, sıra gençlerimizde, Allahım ordumuza, askerlerimize güç kuvvet versin. Yar ve yardımcısı olsun. Gençlerimize vatan görevini sağlık ve sıhhat içerisinde yerine getirerek güle güle gidip gelmeyi nasip etsin"dedi
Vedalaşma vaktinde kınalı kuzular büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperek, yakınları ve arkadaşları ile sarılıp helalleşerek omuzlara alınan asker adayları otobüslere bindirilip, dualar eşliğinde vatani görevini yapmak üzere uğurlanmaktadırlar. (M.Ceyhan)