AK Parti Seçim Karargâhı açılış törenine, AK Parti Konya Milletvekilleri Prof.Dr. Cem Zorlu, Mustafa Kabakçı, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Hotamış Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, İslik Belediye Başkanı Necati Karakara, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, AK Parti Karapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaka, AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Uğurlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Üyeleri, çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.

AK Parti Seçim Karargâh açılış töreninin sunuculuğu Metin Kalkan tarafından yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu yaptığı konuşmasında “ 28 Mart 2004 günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde bize tevdi ettiğiniz Şehrü’l emin makamı Belediye Başkanlığı görevimizi 30 Mart 2014 günü yeni seçilecek olan Belediye Başkanı arkadaşıma devredeceğiz. Değerli Belediye Meclis üyeleri arkadaşlarımızla gök kubbede hoş bir seda bırakmak için çıktığımız bu kutsal görevde iki dönem 10 yıl boyunca bizlere desteklerini esirgemeyen AK Parti İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerimize AK Parti İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerimize, Konya Milletvekillerimize, Konya İl Valilerimize, İlçemiz Kaymakamlarına, İlçemizin enerji üssü olma yolundaki çalışmalarımızda bizlere sonsuz destek veren bilge devlet adamı Dışişleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na, sivil toplum örgütü başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, ilçemizdeki tüm kamu kurumu amirlerimize, basınımızın, medyamızın güzide mensuplarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

AK Partiliyim ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaka’nın Belediye Meclis üyeliği ve AK Parti İlçe Başkanlığı döneminde birlikte ilçemiz menfaatine olan birçok yatırım kazandırdık. Bundan sonra da Cenasb-ı Allah bize ömer verdiği müddetçe dün olduğu gibi bu günde ve yarında Ülkemizin Dünya Ülkeleri arasında ilk on’a girmesi için 2023 hedef vizyonu belirleyen AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan Bey’in ve partimizin her zaman emrine amade olduğumu açıkça belirtiyor, bu vesile ile tüm hemşehrilerimi en kalbi duygularla selamlıyorum diyen Mugayıtoğlu iki dönem Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlatarak sözlerini tamamladı.

AK Parti Karapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaka yaptığı konuşmasında şunları söyledi” Çok kıymetli saygıdeğer Karapınarlı kardeşlerim, AK Partiye gönül vermiş hemşehrilerim hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Seçim Karargâhımızın açılışına katılan AK Parti Konya Milletvekillerimize ve siz değerli hemşerilerime teşekkür ederken, bu açılışını yaptığımız seçim karargâhımızın ülkemize, Karapınar’ımıza ve bizlere hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahımızdan temenni ediyorum. 30 Mart 2014 yerel seçimleri yapılacak olan bu seçimin önemini çok iyi biliyorsunuz.

AK parti şehirlerimize vizyon kazandıran, kimlik kazandıran, değer kazandıran ve en önemlisi şehirlerimizi birer marka haline getiren hizmetleri ile yine önde olacaktır. Sevgimiz insan, sevdamız Karapınar diyerek yola çıktık. Her taşında emeğimiz vardır ve yine olacaktır. 10 yıl boyunca mevcut AK Partili Belediye Başkanımız Mehmet Mugayıtoğlu ile beraber Karapınar’a hizmet ettik. Karapınar tarihinde görülmemiş yatırımlar yapıldı ve yapımaya devam edeceğiz.

6360 Sayılı Yeni Büyükşehir yasası ile metropol bir İl Konya ve güçlü hizmet kapasitesi yüksek İlçe Belediyesi oluşturmaktır. Bu seçime yeni Büyükşehir yasası ile giriyoruz. Konya’ya bağlı merkez ilçe oluyoruz. Konya’da Meram, Selçuklu, Karatay hangi hizmetleri alıyorsa aynı hizmetleri bizim İlçemiz için de alacağız. Aynı zamanda mevcut belde ve köylerimiz ilçenin mahallesi haline haline dönüşüyor. Karapınar’da ki mevcut mahalleleri ne ise oymalı, sazlıpınar, hotamış, islik, Akören, kayalı, Yeşilyurt vs o olacak, her köye ve her beldeye hizmet getirmek hem büyükşehire, hem de ilçe belediyesine zorunlu olacak ve keyfiyet ortadan kalkacaktır. İlçe merkez köy ve beldelerin, yaylaların imarı, ulaşım sorunu, belde ve köylerin sosyal tesis yapımları, sıcak asfalt şantiyesi, yeni belediye binası yapımı, kapalı sebze pazarı yapımı, soğuk hava deposu yapımı, çok amaçlı düğün salonu, kaldırım çalışmaları, ilçemizi doğal gazla buluşturmak, fiber obtik kablo, bir çok sosyal projeler, kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirilmesi, yöresel ürün pazarı, Ali Tepesi sosyal tesis yapımı, otopark sorunun giderilmesi, Belediyenin enerji yatırımına girmesinin sağlanması, Her atık çöp değildir geri dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi, Karapınar’ın dinamizmi, Belediyeye mali kaynak sağlanması, Kar-Yem büyüyor, Konya Şeker Torku ile Bulgur Fabrikası yapımı sezona yetişecek, Konya Büyükşehir Belediyesinin ilçelere yapacağı yatırımlardan ilçemize kazandırmak, KOMEK, Kadınlar Lokali vb.

Sonuç olarak Karapınar’a biz bu şehre gönlümüzü koyduk. AK Parti iktidarı ile, AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi ile hizmete talibiz. Özel Organize Enerji İhtisas Bölgesi Termik Santral, Kentsel dönüşüm, Büyükşehir ve İlçe Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amaçlı her türlü hizmette bulunmak, ibadethanelere yardım, ücretsiz su, amatör spor kulüplerimize yardım ve destek, köylere tip proje uygulaması gibi bir çok projeye imza atacağız diyen Yaka Büyükşehir Belediyesinin, İlçe Belediyesinin, her ikisinin de yapabileceği hizmetleri anlattı ve İlçe Belediyesinin geliri artarken, gerçek manada hizmet alma yönünden avantajlara kavuşacaktır. Bizlere oylarınızla destek vereceğinize inanıyor ve güveniyorum.”dedi

AK Parti Konya Milletvekili ve Bölge Sorumlusu Prof.Dr. Cem Zorlu ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı’nın konuşmalarının ardından yapılan dua ile seçim karargâhının açılışı yapıldı.

AK Parti Konya Milletvekilleri Prof.Dr. Cem Zorlu, Mustafa Kabakçı, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan, Karapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaka birlikte vatandaş ve esnafları ziyaret ettikten sonra AK Parti İlçe Teşkilat binasına geçen milletvekilleri bir süre İlçe teşkilat binasınd6a da vatandaşlarla ve partililerle sohbette bulunduktan sonra ilçemizden memnun bir şekilde ayrıldılar.