Tarım Orman Bakanlığı 8.Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin yaptığı açıklamada sülünler yaşam alanı olarak sulu alanlar, açık araziler, ağaçlık araziler ve orman kenarlarında yaşarlar. Sülünlerin doğadaki başlıca yiyecekleri arasında tahıllar, bitki tohumları, meyveler ve yeşil filizler yer alır.

Karapınar toprak su erozyon sahası yaklaşık 1000 hektar olup saha Biyolojik çeşitlilik açısından bölgemizin en zengin alanlarıdır yer yer meyvelikler, orman ağaçları, çalılıklar ve tarım alanları mevcut olup dağlık ile Kayalık alanlara da sahiptir beslenme sıkıntısı asla yaşamazlar su açısından da yaklaşık 17 adet kuyu etrafında oluşturulan havuzlardan su ihtiyaçlarında karşılayacaktır.   Avlanmaya yasak koruma altındaki bölgeye bırakılan sülün kuşları ekiplerimiz tarafından foto kapanla takibi yapılmaktadır. Dedi.

Programa Belediye Başkanı Mehmet Yaka Tarım Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin, Konya Şube Müdürü Onur Budak, Milli parklar mühendisi Asım Niyazoğlu Toprak Su Erozyon Müdürü, Mehmet Ali  Dündar İstasyon Şefi Necati Şimşekli İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez Karapınar Avcı Dernek Başkan ve yönetim olarak geniş bir katılımla kanatlı yaban hayvanı türkülerimizden Sülün kuşu 500 adet Karapınar toprak su erozyonla mücadele sahasına bırakılmıştır .