Hacıömerli Camiinde yapılan uğurlama programına, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Hacıömerli Camii İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu ve çok sayıda kadınlı, erkekli vatandaşlar katıldı.
Hacıömerli Camii İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu sunuculuğunda yapılan programda ilahiler okundu, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün tarafından umreye gideceklere ve katılımcılara vaazı nasihatler edilerek, umrenin faziletlerinden bahsedildi. Müftü Hüseyin Gün eşliğinde katılımcılar ile birlikte dualar edildikten sonra, Muhammet Özoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu ve umreye gidecek olanlar ile umrecileri uğurlamak için camiye gelen kalabalık bir vatandaş topluluğu ile vedalaşma yapıldı. 
İlçe Müftüsü Hüseyin Gün Umrecilerin uğurlanması sırasında yaptığı çok anlamlı ve bilgi dolu konuşmasında şunları söyledi “ İlçemizden Umre’ye gidecek olan 46 Umrecimiz kutsal topraklarda Ülkemizi ve İlçemizi milyonlarca Müslüman içerisinde temsil edeceklerdir.
Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde buyuruyorlar ki “ Haç ve Umre yapanlar Allah’ın seçilmiş misafirleridir. Cenab-ı Allah bunları çağırdı, onlarda hemen geldiler. Onlar Allah (C.C) istekte bulunurlar. Allah’da kendilerine dileklerini verir”. Dolayısıyla Umre ibadeti Beytullah’ta Allah’a, Medine’de ise Hz. Peygamber (s.a.v) komşu olmaktır. İslamda Umre en faziletli ibadetlerden birisidir. Peygamber Efendimiz “ Kâbe de kılınan bir namaz diğer mescitlerde kılınan yüz bin namazdan daha faziletlidir.” Buyurmuştur.
Yine Peygamber Efendimiz bir başka hadislerinde “ Allah Beytullaha her gün 120 rahmet gönderir, bunun 60’ı Kâbe’yi tavaf edenlere, 40’ı orada namaz kılanlara, 20’si de Kabe’yi seyredenlere verilir buyurmuştur”
Medine ziyareti ise Umrecilerimiz için ayrı bir heyecandır. Çünkü onlar orada Peygamber Efendimize komşu olurlar. Peygamber (s.a.v.) bu konuyla ilgili buyuruyor ki “ Kalbinde beni ziyaretten başka hiçbir düşünce olmaksızın kim beni Medine’de ziyaret ederse kıyamet gününde şefaatimi hak etmiş olur” buyurmaktadır.
Bütün bunlardan anlıyoruz ki Mekke ve Medine ziyaretleri insanı manen zirveye ulaştıran çok faydalı ve farklı duygular yaşatan çok önemli bir ibadettir.
Bu yolculuğa çıkan kardeşlerimizin Cenab-ı Allah Umre ibadetlerini makbul, Sayi’lerinin meşkur, günahlarını af eylesin. Bizlerden de o kutsal beldelere selam götürsünler. İlçemizden Umre’ye gitmek isteyip de gidemeyen kardeşlerimize Rabbim en kısa zamanda gitmeyi nasip etsin. Ülkemize, İlçemize, insanlığa hayırlı dualar etmesini istiyorum”dedi
Hacıömerli Camiinde Umrecileri uğurlamaya gelen vatandaşlarımız ile Umre’ye gidecek vatandaşlarımızla vedalaşma esnasında duygulu anlar yaşandı.
Umre ziyaretine gidenler ve uğurlamaya gelen vatandaşlar İlçe Müftüsü Hüseyin Gün’e, Hacıömerli Camii İmam-Hatibi ve Kafile Başkanı Muhammet Özoğlu’na gösterdikleri ilgi ve alakadan, vaazı nasihatler ile okunan ilahi ve Kur’an-ı Kerim tilavetinden dolayı teşekkür ettiler.
Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Umrecilere hayırlı yolculuklar diler, sağlık, sıhhat içerisinde tekrar sevdiklerine, memleketlerine kavuşmalarını Cenab-ı Allan’dan niyaz ederiz.