Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması programına İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ve protokol üyeleri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

29 Ekim 2013 günü saat 09.30- 10.00 arasında Kaymakamlık Makamında, Kaymakam Ramazan Yıldırım tarafından tebriklerin kabulünden sonra saat 10.00’da Karapınar Belediyesine ait Atatürk Stadyumunda Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sınıf öğretmeni Seyhan Biçer ve Türkçe Öğretmeni Mustafa Çapraz sunuculuğunda Saygı duruşu ve tören komutanı Beden Eğitim Öğretmeni Mustafa Danış ve Sınıf Öğretmeni Hafize Erdemir yönetiminde İstiklal Marşının okunması ile başladı. İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ile birlikte bayram programına katılan protokol üyelerinin, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Saygı değer Karapınarlılar, sevgili öğrenciler, Bugün Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünü kutluyoruz. Türk Milleti Büyük Önder Atatürk’ün sözleriyle verilen emsalsiz mücadelelerin ardından 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti Kurmuştur. Bu sebeple bugün hepimiz için son derece anlamlı bir gündür.

Şu an geldiğimiz durum itibariyle ülke olarak elde ettiğimiz kazanımlar ve başarılar Cumhuriyetin bir eseridir. Etrafımıza şöyle bir baktığımızda Ülkemizin bir yıldız gibi parladığını görüyoruz. Ülkenin hemen her alanında büyük başarılar elde edildiği görmekteyiz. İnsanlarımızın şu an itibariyle sahip olduğu yaşam seviyesi, ekonomik başarılar, demokrasinin geldiği nokta ve daha pek çok başarılar Cumhuriyetin bir eseridir. Aynı şekilde ilçemizde yaşanan önemli gelişmeler bizleri heyecanlandırmaktadır. Son 10 yılın dahi gözle görülür ciddi bir gelişim göstermektedir. İlçemiz tarım ve hayvancılık yönünden gelişmiş ve her geçen gün gelişmeye devam etmektedir. Son birkaç yıldır termik santral, güneş enerji panelleri ve organize sanayi gibi konularda geleceği çok daha büyük bir umutla bakıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz Güneş Enerji sempozyumunda başta Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm meslek odalarının katkıları ile düzenledik ve başarılı geçti. Gerek termik santral, gerekse güneş enerjisi hususunda gelişmelerin müjdesini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’dan almış bunuyoruz.

Sevgili Karapınarlılar inşallah hep birlikte çok daha güzel bir geleceğe hem ülkemiz ve hem ilçemiz açısından 10 yıl sonra hayal bile edemeyeceğimiz kazanımlara ve başarılara ulaşacağız. Bugün denizin altında kilometrelerce tünel sistemiyle ulaşım buna bir örnektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gazilerimize minnetlerimizi sunar,  herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlar, saygılar sunarım”dedi

Öğrenci Çiğdem Güngören “Cumhuriyet” adlı şiiri okudu, Öğretmen Fatma Erman yönetiminde Yunus Emre İlkokulu Halk Oyunu ekibinin “ Çayda Çıra” gösterisi, Öğrenci Aysel Şentürk “Cumhuryet Ne Demek” şiirini okudu, Öğretmen Nevin Okuyucu yönetiminde G.M.Kemal Ortaokulu Halk Oyunu ekibi “Antep Yöresi” gösterisi, Öğrenci Hacer Nur Danışık “Akdeniz’e Doğru” şiirini okudu,

Cumhuriyetimizin 90. yıldönümü münasebetiyle İlçemiz ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen “Cumhuriyet ve Çocuk” konulu liseler arasında yapılan “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerden Fahriye Nur Aksel, Seher Erdil, Ayşegül Canşimşir, Büşra Koyuncu, Tuğba Altınsoy, Sıdıka Beydilli’nin ödülleri Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı tarafından öğrenciler tebrik edilerek verildi.

Tören Komutanı Öğretmen Ercan Özel’in komutuyla Okulların geçit töreni ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü kutlama programı sona erdi.