Kutlama programına Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Cumhuriyet Savcısı Yahya Tosun, SÜ Aydoğanlar MYO Müdür V. Murat Çiftçi, Askeri Erkan, İlçe Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu İktisadi Teşekkülleri ve Kuruluş Başkanları, Mesleki Kuruluş Başkanları, Kamu yararına çalışan dernekler ve spor kulüpleri temsilcileri, Öğretmenler, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

23 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet İÖO Öğretmeni Mustafa Arslan, Fevzipaşa İÖO Öğretmeni Şerife Nur Tunç’un sunuculuğunda, Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programı Karapınar Belediyesi Atatürk Stadyumunda aynı gün saat 10.30’da devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu stadyumu dolduran halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Tarihin milletler mücadelesinin değişik yöntemlerle acımasızca sürmekte olduğu 21. Yüzyılın eşiğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin “Milli Egemenlik” ilkesine dayalı olarak kuruluşunun yıldönümüne dair sevincimizin işareti olan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92.nci Yılını kutluyoruz. Bu bayram hepimize kutlu olsun. Uluslar arası mücadelenin acımasız yıkımlara ve işgallere dönüştüğü Birinci Dünya Savaşında, Türk Milleti Anadolu’ya sıkıştırılmış bu da yetmemiş Anadolu’da ki varlığını dahi ortadan kaldırmak isteyen emellerle karşılaşmıştır. Bu durum karşısında, Milletimizi esir etmek niyeti ile vatanını elinden almak isteyen düşman güçlere karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’dan başlatılıp, Erzurum’da, Sivas’ta ve Amasya’da halkımızın desteğini alarak, düşmanlara karşı mücadele biçimi ve kuruluşuna dair düşünce temeli kurgulanan Türkiye Cumhuriyeti, düşman yurttan atıldıktan sonra da varlığını ve gücünü halk iradesinden alan Milli Egemenlik ilkesine dayalı olarak kurulmuştur. Bu ilkeye göre kurulan yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş anlamda asıl hedefi, çocukların ve gençlerin bilinçlendirilerek yetiştirilmesinden hareketle “ Milli Kültürümüzü Çağdaş Medeniyetlerin Üzerine Çıkarmak Azim ve Kararlılığı” oldu. 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış ve 29 Ekim 1923’ de Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili bu yüce anlayışı, çocukların ve gençlerin özümsemeleri, Cumhuriyet ve Milli Egemenlik kavramlarının ebediyen var olacağına dair inancı da ortaya koymuş bulunmaktadır diyen Kini, Bu bayram tüm çocuklara armağan edilmiş bir bayramdır. Çocuklar ve gençler bugün Milli Egemenlik Bayramını kutlarken Dünya’da dile getirilen küreselleşme, değişim ve dönüşüm söylemlerini evrensel anlamda düşünüp milli kültürümüze göre yorumlamak ve düşünmek suretiyle ülkesini ve milletini koruyacak ve yükseltecek Türkiye Cumhuriyeti Devleti çağdaş ülkeler arasındaki yerini bu bayramlarla ebediyen alacaktır. Bu vesile ile Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı herkese kutlu olsun”dedi

Cumhuriyet İÖO Öğrencilerinden Keda Bakış günün anlam ve önemini belirten konuşması, Öğretmenler Meral Yapar ve Seher Budak yönetiminde bir grup öğrenci Andımızı okudular. Öğrencilerden Hayriye Nur Sayar, “Bu Vatan Kimin” adlı şiiri okudu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Okul Öncesi Sınıf Öğretmenleri yönetiminde okul öncesi öğrencilerinin gösteri sunuldu. Öğrenci Dönay Kumru “Hürriyet” adlı şiiri okudu, Fevzi Paşa İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmenlerinden Halil İbrahim Eroğlu yönetiminde hazırlanan halk oyunu gösterisi yapıldı, Öğrencilerden Sevim Uysal “Bağımsızlık”şiirini okudu, Fevzi Paşa İÖO okul öncesi öğrencilerin gösterisi, Öğrenci Meliha Çungur “Bayrak” adlı şiiri okudu. Cumhuriyet İÖO bir grup öğrencinin Aşık-Maşuk oyununu sergilediler.

Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu İlköğretim Okulları 2. Kademe Bilgi ve Genel Kültür Yarışması ile Voleybol, Futbol, Satranç ve Masa Tenisi Turnuvasında dereceye giren okullara ve Öğrencilere ödülleri Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Cumhuriyet Savcısı Yahya Tosun, SÜ Aydoğanlar MYO Müdür V. Murat Çiftçi, İlçe Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy tarafından tebrik edilerek verildi. Kutlama programı okulların bayrak ve tören geçidi ile sona erdi.

Bayram programında Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ve okudukları şiirler ile gösterileri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak 23 Nisan Bayramı programına emeği geçen tüm yetkililere, öğretmen ve öğrencilere, bayrama katılan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.