Fransız iki arkadaş 1 yıl boyunca dünyayı yürüyerek gezeceklerini kaydederek,” İsviçre, Avusturya, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’ı gezdikten sonra Türkiye’ye ulaştık. Burada birçok yeri gezdikten sonra Karapınar’a geldik. Yolda yürürken bir kişinin “Sizi evimizde misafir etmek istiyoruz” sözü ile şaşırdık. Ancak Türkleri daha iyi tanımamız açısından bunu kabul ettik. Türklerin misafirperverliğini ve samimiyetini yakından görme imkânını bulduk. Türk insanın cana yakınlığı, içtenliği hiçbir ülkede yok. Dünya barışı için bunu her yerde anlatacağız. Türk insanının anlatıldığı gibi olmadığını yaşayarak gördük. Her millet hoşgörü ve sevgi içinde yaşamalı. Bunu Türkiye de gördük.” Dedi.

Hacı Ömerli Mahallesi Muhtarı Sabri Balıkçı ise “ Misafirperverlik hem milletimize has, hem de dinimize has bir özelliktir. Ülkemiz insanlarının yabancılara karşı misafirperverliğini göstermeyi hedeflediklerini kaydederek, “Yaratılanı Sevelim Yatandan Ötürü” sözünden esinlenerek, dili, dini ve ırkı ne olursa olsun, Dünya bir mekân, bizlerde misafiriz diyerek yolda yürüyen Fransızlara yardım etmekten bir Türk olarak mutlu oldum. Türk insanının herkese olan insani yaklaşımına şahit oldular. Sabah evden ayrılırken son derece mutlu ama bir o kadarda duygusaldılar.” Dedi.

Sabri Balıkçı, Fransız Turistleri evinde ailesi birlikte ağırladığı sırada, Balıkçı’nın evinde komşuları da bulundular. Komşuluk ilişkileri olsun, Sabri Balıkçının Eşi ve Çocukları olsun, komşu Aileleri ve çocukları olsun misafirlere sıcak karşılamaları ve davranmaları Fransız Turistleri ayrıca çok memnun etti.

Fransızlara Türk yemeği ikramında bulunan Balıkçı ailesi tarafından Meke krater gölü ve Acıgöl de gezdirildi