İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında15-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında Atatürk ve Gençlik konulu kompozisyon yarışması, Erkekler ve Kızlar Voleybol Turnuvaları, Liseler arası satranç turnuvaları, Liseler arası Futbol Turnuvaları, Liseler arası masa tenisi turnuvaları, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarının Halk Oyunu gösterileri, Bayrak, flama eşliğinde tüm kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgüt temsilcileri, Orta dereceli okullardan 50’şer öğrencinin katıldığı halkla beraber gençlik yürüyüşü, kızlar ve erkekler gençlik koşusu yapıldı Ayrıca okullarda panel, konferans, resim ve kitap sergileri, bilim şenlikleri gibi bir çok etkinlik yapıldı ve yapılmaya devam edilecektir.

Bugün 19 Mayıs 2012, Düşünceden Uygulamaya geçişin hareket noktası, Bugün 19 Mayıs 2012 Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu Kurtuluş Meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 93. yılına ulaşmasının yıldönümü.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtına çelenk sunma merasimi ile başladı.

Sunuculuğunu İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni İbrahim Önal sunuculuğunda,

Protokolün hazır bulunduğu çelenk sunma merasiminde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi, Müdür Bahri Kini tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Çelenk sunumunun ardından,

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Atatürk Anıtındaki programın hemen ardından Resim Öğretmeni Esra Deniz önderliğinde, Karapınar Lisesi Öğrencilerinin yapmış oldukları30 adet Geleneksel Türk El Sanatları Temalı Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Karapınar Lisesinin bahçesindeki resim sergisinin açılışına, İlçemiz Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Cumhuriyet Savcısı Gaye Ürer, SÜ Aydoğanlar MYO Müdür V. Murat Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Şube Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Daire Amirleri, Okulların Müdürleri, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Karma resim sergisinin açılışında katılımcılara, Öğrencilerden Sazıyla, sözüyle Okşan Merdane, Sazıyla, sözüyle Hüseyin Erdemir, Darbukada Emre Zengin ve Arif Öztürk müzik ziyafeti sundular.

Atatürk ve Gençlik konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerden Karapınar Lisesinden Hatice Aktürk, Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kübra Büyük, İ.G. Anadolu Lisesinden Saniye Bütün’e, 19 Mayıs Liseler Arası Futbol Turnuvasında dereceye giren Ş.O.A. ATL-METEM Lisesi, Karapınar Lisesi, İ.G. Anadolu Lisesi takımlarına ödülleri ve kupaları İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım tarafından verildi.

19 Mayıs Liseler Arası Kızlar Voleybol Turnuvasında dereceye giren takımlardan, Karapınar Lisesi, Hacı Osman Arı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi,

19 Mayıs Liseler Arası Erkekler Voleybol Turnuvasında dereceye giren Liselerden Ş.O.A ATL-METEM Lisesi, Karapınar Lisesi, İ.G.Anadolu Lisesi, dereceye giren takımların kupalarını Garnizon Komutanı Albay Ali Ayhan Kızıl tarafından verildi.

19 Mayıs Liseler Arası Satranç Turnuvasında dereceye giren takımlardan İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi, Karapınar Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi,

19 Mayıs Liseler Arası Satranç Turnuvasında dereceye giren Öğrenciler Karapınar Lisesinden Rafet Ay, İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Gökhan Aydemir ve Ali İhsan Karakaya dereceye giren takım ve öğrencilerin kupa ve madalya ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu tarafından verildi.

19 Mayıs Liseler Arası Masa Tenisi Turnuvasında Dereceye giren Öğrenciler İ.G. Anadolu Lisesinden Özcan Tülek, Karapınar Lisesinden Eren Yükseler, Anadolu İmam Hatip Lisesinden Melik Yılmaz dereceye girerek, madalyaları Cumhuriyet Savcısı Gaye Ürer tarafından verildi.

15 Mayıs Kızlar Gençlik Koşusunda dereceye giren Öğrencilerden, Ş.O.A. ATL-METEM Lisesinden Merve Acar, Halide Yükseler, Karapınar Lisesinden Mevla Arıç.

15 Mayıs Erkekler Gençlik Koşusunda dereceye giren Öğrenciler Karapınar Lisesinden Ali Kemal Boztaş, Ş.O.A. ATL-METEM Lisesinden Mahir Muhammet Boztaş, H.O.Arı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden Mustafa Yalımol’un madalyaları SÜ Aydoğanlar MYO Müdür V. Murat Çiftçi tarafından verildi.

Resim Sergisinin açılışı sona erdikten hemen sonrasında yine protokolün ve vatandaşların katılımıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı Karapınar Belediyesine ait Atatürk Stadyumunda devam etti.

İ.G. Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İbrahim Önal sunuculuğunda,

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Ebediyete intikal etmiş Aziz Şehitlerimizin anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Karapınar Hacı Osman Arı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinden Halk Oyunları gösterileri sunuldu, Toki Yavuz Selim İlköğretim Okulu Öğrencilerinin hazırlamış oldukları Halk Oyunları gösterisi sunuldu, vatandaşlarımız ve protokol üyeleri tarafından beğeni kazandı ve alkışlandılar. Ardından her yıl büyük beğeni toplayan Karapınar Belediye Spor Kulübü Uzakdoğu Sporları ve WU-SHU Spor Kulübü Başkanı, Siyah Kemer 4. Dan Milli Antrenör, WU-ŞHU Federasyonu ginda Teknik Kurul Üyesi Mehmet Emekli ve Öğrencileri birbirinden güzel WU-SHU ve Judo gösterileri sunarak büyük bir beğeni ile izlenerek katılımcılar tarafından alkışlandılar.

Karapınar Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları kapsamında İstanbuldan getirtilen Mahalli Sanatçı Murat ve Orkestrası bayram kutlamaları akabinde protokol üyelerine ve vatandaşlarımıza uzun bir süre birbirinden güzel şarkı ve türküler söyleyerek halkımızın beğenisini kazandılar.

19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk safhasıdır. 19 Mayıs kökleri tarihin en eski çağlarına uzanan Türk Ulusunun gençleşmesinin simgesidir. Bugün savaştan galip çıkmış, şanlı bir Ulusun düğün günü, Gençlik Günüdür. Bugün güçlü, aydın Türkiye’nin yüreği ve beyni genç olan insanların 93. yıl dönümünu kutladığı şerefli gündür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına yakışır bir şekilde şölen havasında geçti. Bayram kutlamaları Mahalli Sanatçı Murat Orkestrasının Atatürk Stadyumunda katılımcılara söylediği şarkı ve türkülerle vatandaşlar ve izleyiciler gönüllerince eğlenerek bayram programı sona erdi.