Şehitlerimizin Mezarlık ziyareti programına İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Atış, Test ve Değerlendirme Grup ve Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, PTT Karapınar Şube Müdürü Ruhullah Bakır, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Doğan Yarımoğlu katıldı.


15 Temmuz'un yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret eden Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 15 Temmuz'da gelmiş geçmiş en büyük ihaneti yaşadığını söyledi. Şehit mezarlarını tek tek ziyaret edip gül bırakan ve dualar eden Başkan Yaka, "Türk milleti bugün şanlı bayrağımız altında özgür yaşıyorsa bunu şehitlerine borçludur. Onlar bu toprakların sadece üstünü değil altını da vatan yapmışlardır” dedi. Başkan Yaka, "15 Temmuz Cumhuriyet tarihi ve öncesi dâhil olmak üzere yaşadığımız en büyük ihanetlerden bir tanesidir. Asker kılıklı hainler o gece millete bomba ve kurşun yağdırdı.15 Temmuz'a ilişkin duyarlılık milletimizin hafızasında hala dün gibi. Biz de bugün heyet halinde 15 Temmuz anma etkinliklerimize ilçemizde bulunan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek başladık. Mezarlarının başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup şehitlerimiz için dualar ettik" diye konuştu. Başkan Yaka, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar ve bugüne kadar vatan uğrunda can veren şehitler için Sultan Selim Cami’sinde öğle namazı öncesi camii bahçesinde kırka yakın 15 Temmuz Destanını yansıtan fotoğraf sergisi açılarak vatandaşlar tarafından gezildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sultan Selim Camiinde, Sultan Selim Cami İmam-Hatibi Musa Kazım Mutlusoy tarafından bütün şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti, Salur Camii İmam-Hatibi Hakan Tosun, Kesmez Cami İmam-Hatibi Fatih Yalçınkaya tarafından Mevlidi-Şerif, İlahiler, Salavat-ı Şerif, Hatmi Şerif okundu. İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından hatim duası ve ardından ülkemizin, birliği ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü üzerine cami cemaati ile birlikte çok güzel dualar edildi. Öğle namazından sonra da katılımcılara Belediye Başkanlığı tarafından yemek ikram edilerek program son buldu.