Yapılan etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Şube Müdürleri Fazlı Cankaya, Hulusi Sonkaya, İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr, Seda Özçelik, Sağlık Memurları Hamiye Çetin, Selma Oğur, Hatice Işıkcı, Gazi Aydoğdu, Lütfullah Güre, Okulların Müdürleri, Öğretmenler ve Merkez de eğitim- öğretim gören İlkokul ikinci sınıf öğrencileri ile ana okulu öğrencileri katıldılar.

Okullarımızın okul sağlığı planına göre yapılan programda; Anıt alanında kurulu Led ekranından öğrencilere “ En Az Yarım Dakika Elini Yıka” adlı çizgi film seyrettirildi. Daha sonra İlçe Sağlık Müdürlüğünden gelen ekipler konu ile ilgili stand kurarak, el yıkama ile ilgili öğrencilere ve vatandaşlara T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğün ce hazırlanan ‘ Ellerimizi Yıkayalım Sağlığımızı Koruyalım, Doğru El Yıkama Teknikleri, Sağlık Ellerimizde, Suya Sabuna Dokun, Eller Nasıl Yıkanmalı, Hekiminizin Verdiği Sağlıklı Yaşam Önerilerine Uyun gibi birçok konuyu şekillerle anlatan broşürler dağıtıldı. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Seda Özçelik öğrencilere ellerimizi nasıl yıkamalıyız, örnek el yıkama yöntemi, sağlığımızı nasıl korumalıyız ile ilgili detaylı bilgiler anlatan Dr. Özçelik, çocuklara örnek olacak şekilde elleri yıkattırıldı.

Program sonunda Karapınar Anaokulu Müdürü Celalettin Aktürk tarafından temin edilen sabunlar öğrencilere dağıtıldı. Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Erdem Büyükkarakurt ‘ 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü’ ile ilgili öğrencilerimizde farkındalık oluşturulmasında öğrencilerimizden desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Sağlık Müdürümüze, Karapınar Belediyesine ve öğrencilerimize sabun temin ederek dağıtımını yapan Karapınar Anaokulu Müdürü Celalettin Aktürk’e teşekkür ediyorum.”dedi