Bariyere Çarpan Otomobil Takla Attı: 1’i Ağır 2 Yaralı Bariyere Çarpan Otomobil Takla Attı: 1’i Ağır 2 Yaralı

Fransa'da yaşayan Coralie Faivre ve Marc Beisser adlı arkadaş Ocak ayında Karavanları ile dünya turna çıktılar.
İki Fransız  çevreye zarar vermemek adına karavanlarının üzerine 440 watt güneş paneli takarak elde ettikleri enerji ile dünyayı geziyorlar.
Uzun zamandır dünyayı gezme istediklerini belirten Coralie Faivre; Dünyadaki insanları ile iletişim kurmak, onların kültürlerini tanımak istedik. Şu ana kadar çok güzel anılar yaşadık
İtalya (Kuzeydeki göller), Slovenya, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan, Gürcistan, Ermenistan ve şimdi de Türkiyedeyiz.Buradan Gürcistana geçecğiz. Türkiye doğa ve tarihi ile muhteşem ve gezilmesi gereken bir ülke.  Rize, Trabzon, Safranbolu, Horma kanyonu, İstanbul, Nallıhan, Tuz Gölü, Sultahani, Selime, Kapadokya, Tatvan, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Konya'yı gezdik  Sonra Yunanistan'dan feribota binip İtalya'nın güneyine gideceğiz. 440 watt Güneş enerjimiz var, Güneş paneli elektrik konusunda kendi kendimize yetmemizi sağlar. Çevreyi kirletmiyoruz. Ekonomik anlamda da kazançlı. Çevreyi korumak adına herkes bir şeyler yapabilir. Bizde bunu yaparak farkındalık olsun istedik. Meke gölünü internetten görüştük. Kamp yaptık. Gün batımı ve doğumu izledik. Gece ay ışığı çok güzel. Ama çevre sorunları bu güzelliği yok etmiş. Kuruması üzücü. Umarız ki eski güzelliğine yeniden döner.
Türkler en misafirperver insanlardır. Hiçbir ülkede  Türkiye'deki kadar iyi karşılanmamıştık. Türk insanı çok sıcakkanlı ve şefkatlidir. Bu muhteşem ülkeden ayrılacağımız için üzgünüz. Yemeklerini asla unutmayacağız"  dedi. ( M. Korkusuz )