Okul bünyesinde yer alan özel eğitim sınıfı, öğrencilerin farklılıklarını anlayan ve onlara özgüven kazandıran bir yaklaşımla eğitim veriyor.

Karapınar Çevre Yolunda Trafik Kazası : 1 Yaralı Karapınar Çevre Yolunda Trafik Kazası : 1 Yaralı

Özel eğitim sınıfı, her bir öğrencinin ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış programlar sunarak onların var olan potansiyellerini ortaya çıkarmaya ve potansiyellerini keşfetmeye olanak tanıyor.

Fiziksel, duygusal, zihinsel veya öğrenme ile ilgili farklı ihtiyaçları olan öğrencilerin, Özel eğitim alan mezunu İbrahim BİLGİÇ ve Mahmut CERİT öğretmenlerin önderliğinde, el sanatları öğretmeni  Fatma BİLİCİ eşliğinde destekleniyor.

Yapılan çalışmalar, öğrencilerin bireysel yeteneklerini ve güçlü yönlerini keşfetmelerini sağlıyor.

Özel olarak düzenlenmiş eğitim programları, öğrencilerin kişisel gelişimlerine odaklanırken aynı zamanda akademik başarılarını da destekliyor.

Karapınar Şehit Oğuzhan Aydınbelge MTAL Özel Eğitim Sınıfı, sadece eğitimde fırsat eşitliği sağlamakla kalmayıp aynı zamanda öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmeye de önem veriyor.

Sınıf  içi etkileşimler, öğrenciler arasında dayanışma ve işbirliğini artırarak birlikte öğrenmeyi, öğrenirken eğlenmeyi teşvik ediyor.

Okul daki özel eğitim sınıfı, öğrencilerin topluma entegrasyonunu destekleyerek onların kendilerini ifade etme ve başarma gücünü artırıyor. Farklılıklara değer veren bir anlayışla her bir öğrencinin benzersiz potansiyeline saygı duyuyor.

Karapınar Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki özel eğitim sınıfı, öğrenci merkezli yaklaşımıyla fark yaratmaya devam ediyor ve her öğrencinin eğitimde başarılı olabileceği bir ortam sunuyor.

Özel eğitim sınıf öğrencileri ve öğretmenleri yapmış oldukları çalışmaları sınıfa ait “ozelegitim_soamtal” isimli instagram sayfası aracılığıyla biz buradayız, farklılıklarımızla fark yaratmaya devam ediyoruz diyor. Tüm bunların yanında özel eğitim alanı ile ilgili bilgi ve becerilerini arttırmak isteyen öğretmenler için özel eğitim öğretmeni İbrahim BİLGİÇ tarafından hazırlanan “Özel Eğitime Dair Her Şey” isimli internet sitesi kaynak oluşturuyor.