TOBB öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek Nefes Kredisi Projesi TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım ortaklığıyla KOBİ’lere Nefes Kredisi Projesi hayata geçirildi.

 TOBB ve oda-borsaların finans desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ülke genelinde KOBİ’lere aylık brüt%0,99 faizle Nefes Kredisi kullandırılacak.

 Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yön.Krl.Bşk. Mustafa Kemal Sözen “Nefes Kredisi” kampanyasına katkı sağlayacaklarını belirterek, Karapınar Ticaret ve Sanayi odası üyelerinin de Nefes Kredisinden yararlanabileceklerini duyurdu.

TOBB öncülüğünde Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılımortaklığıyla imzalanan Nefes Kredisi hakkında bilgi veren Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yön. Krl. Bşk. Mustafa Kemal Sözen, “Ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarına katkı sağlamak üzere reel sektör ile finans sektörü el ele verdi ve ortak bir çalışma yaptı. Şu anda çok yüksek oranlarda kredi kullanarak faiz yükü altında ezilen KOBİ’lerimiz, Nefes Kredisi ile aylık %0,99, faiz oranıyla kredi kullanabilecek. Dedi.

Amaçlarının Ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak olduğunu hatırlatan Başkan Sözen, ilgili taahhütnameler kurumumuzca imzalandı. Bu proje ile üyelerimizin bir nebze de olsa, rahatlayacağını düşünüyorum üyelerimizin azami aylık %0,99 faiz oranı 18 ay vadeli 48 TL masraf ve azami 200.000 TL’ye kadar kredi kullanabilecekleri bu destekten yararlanmak için öncelikle odamıza gelerek Faaliyet Belgelerini almalarının ardından krediyi kullanabilecekleri proje ortağı Halkbank’a başvuruda bulunmaları yeterli” dedi.