Karapınar’da Kesmez Ortaokulu, İsmet Büyükyaylacı ilkokulu, TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal ortaokulu ile Hotamış İmam Hatip ortaokulu olmak üzere toplam 5 okulda ki öğrencileri bilgisayarla buluşturarak, genç nesillerin teknoloji ve bilişim ile tanışmasına katkı sağladı.

Kesmez Mahallesinde bulunan Kesmez Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu, Hotamış İmam Hatip Ortaokulu, İsmet Büyükyaylacı İlkokulu olmak üzere 5 okulu ziyaret eden TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, TUSAŞ Saha Operasyonları Müdürü Hüseyin Çelikbilek ve beraberindeki TUSAŞ Saha Operasyon Şefi Ahmet Ünal, TUSAŞ Medya İlişkiler Bölümünden Murat Zaçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Okullarda ki bilişim teknolojileri sınıflarının açılışlarını yaptılar, Bilişim Teknolojiler Sınıf Öğretmenleri tarafından heyete yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler, öğrencilere TUSAŞ yetkilileri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Okullarda ki Bilişim Teknolojileri sınıfının öğrencileri ziyaret edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından Okullara verdikleri 50 adet bilgisayar ve 5 yazıcı’dan dolayı TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Saha Operasyonları Müdürü Hüseyin Çelikbilek’e teşekkür plaketi takdim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Öğrencilerimizin, okullarımıza hediye edilen bilgisayarlarla, bilişim çağının önemini daha iyi kavrayacağını belirterek, geleceği şekillendirecek öğrencilere ve okullarımıza sağladıkları destekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, TUSAŞ Saha Oparasyonları Müdürü Hüseyin Çelikbilek ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum”dedi

5 okula 10’ar bilgisayar katkısında bulunan TUSAŞ Saha Operasyonlar Müdürü Hüseyin Çelikbilek, Karapınar’da bulunan Atış Test ve Değerlendirme sahasında yoğun faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Çelikbilek, ürettiğimiz atak helikopterleri, insansız hava araçlarının testlerini Karapınar’da yapıldığını kaydederek şunları ifade etti:

“Bu faaliyetlerin yanında sosyal sorumluluk projesi olarak okullarımıza destek vermekteyiz. Gençlerimizin ufkunu açmak, ileride daha iyi imkânlarla çalışmalarını sağlamak amacı ile bilgisayar hediye ettik. Sizin burada teknoloji öğrenmeniz ve onu kullanıyor olmanız memnuniyet verici ancak kendi teknolojimizi yerli ve milli üretmek amacımız. Uçağımızı, helikopterimizi, günlük hayatta kullandığımız her şeyi yerli ve milli üretmek istiyoruz. Sizin gayeniz batının ürettiğini kullanmak değil. Bunu çok iyi bileceksiniz. Aranızdan iyi bir mühendis iyi bir havacılık mühendisi uzay mühendisi, bilgisayar mühendisi, elektrik mühendisi çıkar ve bu ülkeye hizmet edersiniz. Hediyelerimiz size iyi bir isteklendirme olur. Gelecekte ülkeye katkınız olacak şekilde yetişirsiniz. Tasarıma önem vermelisiniz. Size düşen görev derslerinize iyi çalışmak, ufkunuzu geniş tutmak ve hedeflerinizi yüksek tutmaktır. İnşallah bunları başarırsınız. Bizim zamanımızda böyle imkânlar yoktu. Bir barakada birkaç sınıf aynı anda ders yapardık. Şimdilerde ise daha iyi imkânlara sahipsiniz. Bunların kıymetini bilin ve Siz, Türkiye’yi Göklere Çıkarın diye biz varız. Hayallerini gerçekleştirecek gençlerimizin TUSAŞ olarak hep yanındayız.”dedi