Toki Yavuz Selim İÖO öğrencilerinin gösterileri okul yakınında ki Belediye Başkanlığına ait Spor sahasında 27.04.2012 Cuma günü saat 13.30 da yapıldı.

Programın sunuculuğu Toki Yavuz Selim İÖO Sınıf Öğretmeni Yunus Emre Dağ tarafından yapıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından.

Öğrencilerin gösterilerini: İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, SÜ Ş.O.A. MYO Müdür V. Murat Çiftçi, Okul Müdürü Bekir Kıyar, Öğretmenler, Öğrenciler ile Öğrencilerin Anne ve Babaları izledi.

Açılış konuşmasını yapan Toki Yavuz Selim İÖO Müdürü Bekir Kıyar " Bugün burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 92. Yıl Dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine son yıllarda yabancı ulusların çocukları da katılmaya başlamıştır. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. «Bugünün küçükleri yarının büyükleridir.» diyen Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı. 23 Nisan’da yönetim birimleri seçimle gelen kurullar bir süre çocuklara bırakılır. Bu güzel gelenek her yıl yinelenir. Her 23 Nisan’da yurdumuz bir bayram alanı olur. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlar. Gece fener alayları düzenlenir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür. Çocuk bayramımızdır. Yarının büyükleri olan çocukların bayramıdır.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ ANLAMI VE ÖNEMİ


Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü kurulmasının onuruna, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından sadece Türk çocuklarına değil, bütün Dünya çocuklarına armağan edilen, her yıl 23 Nisan günü kutlanan, Türkiye’nin milli bayramıdır. 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve dolayısıyla da halkın yönetime tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olduğu için ulusal egemenlik açısından da önemli bir anlam taşır diyen Kıyar sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini okuyarak tamamladı.

‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,
kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.’
Mustafa Kemal ATATÜRK

"Bayrak" adlı şiiri 5-A sınıfından Rabia Bilge Taşkın okudu, 3-B sınıfı öğrencilerinin dans gösterisi sundular, 6. Sınıf öğrencilerinden oluşan koro söyledikleri güzel şarkılarla kulaklarımızın pasını sildiler. Okul folklor grubunun hazırladığı gösterileri sundular. 1,2,3,4,5,6,7,8'nci sınıflar çok zevkle izlenen çuval yarışı yaptılar. 3. sınıfların hazırladığı folklor gösterisi sundular, Öğrenciler yumurta yarışı yaptılar, "23 Nisan" adlı şiiri 5-A sınıfından Bahar Akyıldız okudu, Öğrenciler arasında zevkle izlenen mumyalama, Bayrak yarışı, Bisiklet yarışı yaptılar. 8-B sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterisi, 3. Sınıfların folklor gösterisini sundular. Öğrenciler'in gösterileri katılımcılardan büyük bir beğeni kazanarak Anne ve Babalarından büyük alkış alarak program sona erdi.