Sınıf Öğretmenleri Bedia Doğan, Mehtap Sağır ve Rehber Öğretmen Yeşim Alıcı eşliğinde 60 öğrenci kütüphaneye gelerek, kütüphane yetkilileri Ali Ünver ve Osman Ay tarafından kütüphanenin çalışmaları ile ilgili öğrencilere bilgiler verdiler, ayrıca kütüphanede birbirinden değerli 17000 kitabın mevcut olduğunu, kitapların okunması için hem vatandaşlara, hem de öğrencilere severek hizmette bulunduklarını ve kitap okumanın öneminden bahsederek, öğretmen ve öğrencilere kütüphaneyi gezmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dediler.

Sınıf Öğretmenleri Mehtap Sağır, Bedia Doğan, Yeşim Alıcı bu konuda şunları söylediler.” Amaçlarının öğrencilere kitap okuma sevgisini kazandırmak ve kütüphaneyi tanımalarını ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olmalarını öğrenmelerini sağlamaktır. Kişilerin kitap okumaları ile düşünce ufku gelişir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme yeteneğini geliştirir. Kitap okunması ile kişinin kelime dağarcığını geliştirir. Daha çok kelime öğrenen insan daha iyi konuşur ve söylemek istediklerini daha iyi ifade eder. Kitap okumakla, okuduklarını çok daha kolay anlar ve kişiye başarıyı getirir. Kişi kitap okumakla zamanını faydalı bir şekilde geçirmiş olur ve ayrıca kişiyi stresten uzaklaştırır. Kitap okuyarak el ettiği bilgiler genel kültür seviyemizi geliştirir, kişinin önemini artırır. Kitap okumak insana mutluluk verdiği gibi, hayal gücünün sınırlarını genişleterek başarı da beraberinde gelmiş olur. Öğrencilerimize kitap okumanın faydalarını her zaman söylemekteyiz diyen öğretmenler, Kütüphane yetkilileri öğrencilerimizi kütüphanenin hangi günlerde açık olduğunu, kütüphaneye üye olmak şartıyla istediği kitabın alınarak okunabileceğini, her zaman kütüphane kapısının açık olduğunu anlattılar. Burada kütüphane yetkililerine de teşekkür ediyoruz”dediler

Öğrenciler ise bu konuda şunları söylediler.” Kütüphaneyi gezip görmekten ve kitap okumaktan dolayı son derece sevinçli olduklarını, kütüphaneye üye olmak suretiyle her zaman kütüphaneye gelerek kitap okuyacaklarını ve istediği kitabı alarak evlerinde de severek okuyacaklarını, kitap okumanın önemini bir kez daha anladıkların8ı ifade ettiler.