Sultaniye Anaokulu, Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte öğrenciler anne babalarıyla birlikte önce fidan diktiler, sonra da yaptıkları uçurtmaları uçurmaya başladılar. Bu arada anne babaların da çocukluklarını hatırlayarak çocuklarıyla birlikte uçurtma peşinde koşması eğlenceli anların yaşanmasına sahne oldu.

Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi’nin içerisinde bulunan doğal alanda yapılan etkinliğe Karapınar İlçe Emniyet Müdürü Harun YALDIZ, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Ali ÇARKACI, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Mustafa BAĞCI, Müdür Yardımcısı Erdal GÖNÜLAL, Ziraat Y. Müh. Necati Şimşekli, Sultaniye Anaokulu Öğrencileri, Öğrenci Velileri, Öğretmenler ve Karapınar’da görev yapan basın mensupları katıldı.

Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami SAĞDIÇ konuşmasında bu tür etkinliklerin çocuğun eğitimine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Sami SAĞDIÇ, bu etkinlikte önemi olan Karapınar İlçe Emniyet Müdürü Harun YALDIZ’a,  Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü D. Ali ÇARKACI, Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı ve Sultaniye Anaokulu Müdürü Berrin BAŞBUĞU’ya, öğrenci velilerine ve öğretmenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Sultaniye Anaokulu Müdürü Berrin BAŞBUĞU da konuşmasında, anne babaların çocuklarıyla birlikte yaptıkları tüm etkinliklerin çocuğun gelişimine olumlu katkı sağlayacağını söyledi. Berrin BAŞBUĞU etkinliğin düzenlenmesinde kendilerine destek olan Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne ve Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezine de ayrıca teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.