Mezuniyet törenine, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, MYO Müdürü Öğretim Üyesi Durmuş Ali Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yurdaer, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Yürekli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, MYO Öğretim Üyeleri, Kurum ve Kuruluş Başkanları,Gazi ve Özel Harekat Polisi H.Hüseyin İleri, Öğrenci velileri, öğrenciler, vatandaşlar ile diğer davetliler katıldı.
MYO Müdürü Öğretim Üyesi Durmuş Ali CEYLAN açılış konuşmasında, Meslek Yüksekokulumuzun ve öğrencilerimizin böylesine güzel ve anlamlı bir gününde sizlerle birlikte olmaktan, MYO adına ve öğrencilerim adına ev sahipliğini üstlenmekten duyduğum mutluluğu ve gururu ifade etmek istiyor katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum diyen Ceylan, Selçuk Üniversitesi Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biridir. Ulusal ve Uluslar arası yayınları, üretilen birbirinden özgün projeleri, bünyesinde gerçekleştirilen akademik, sosyal, kültürel ve sportif organizasyonları, fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksek okullarımızın uluslar arası düzeydeki kuruluşlarca tescillenmiş eğitim ve öğretim kalitesi yüksek seviyededir. Öğrencilerimizi rekabet üstü konumda diğer rakiplerinden üste çıkaracak her türlü niteliği kazanabilmeleri için öğretim elamanlarımız titizlikle çalışmakta ve öğrencilerimizin iyi seviyelerde yetişmeleri için her türlü fedakârlığı göstermektedirler.
Bu vesile ile, eğitim-öğretim alt yapısının oluşturulmasındaki tüm imkanların yüksekokulumuza ve öğrencilerimize sunulmasında bize olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Rektörümüze, Rektör yardımcılarımıza, Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, Aydoğanlar ailesine, STK'larımıza, esnaflarımıza, Karapınar halkına teşekkür ediyorum. Örnek bir ekip çalışması gösteren ve fedakârca çalışan, bütün hocalarımıza, öğrencilerimize rahat bir eğitim öğretim ortamı hazırlayabilmek için özveri ile çalışan başta tüm idari personelimize şahsım ve öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum."dedi
Öğrenciler adına Gıda Teknolojisi Bölümünden mezun olan öğrenci Nisanur Kılıçel duygusal ve arkadaşlarına çok güzel ve yapıcı mesajlar ileten konuşmasını yaptı.
Mardin İlinin Nusaybin İlçesinde ülkemizin bölünmez bütünlüğü için PKK terör örgütü ile çarpışırken yaralanan özel harekât polisi Hasan Hüseyin İleri'ye ödülü Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından tebrik edilerek verildi.
Karapınar'da görevli Şehit ailelerine ve Gazi'lerimize plaketleri, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, MYO Müdürü öğretim Üyesi Durmuş Ali Ceylan ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yurdaer ile İlçe jandarma Komutanı İsmail Yürekli tarafından takdim edildi.
Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı konuşmasında, S.Ü. MYO Öğrencilerimizin mezuniyet töreninde bulunmaktan dolayı mutluyum. Bundan sonra öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Karapınar'ın turizm elçisi olmanızı istiyorum. Bizler elimizden geldiğince MYO her zaman yardımcı olmaya çalıştık ve yardımcı olmaya da devam edeceğiz. Bütün hizmetler İlçemizin gelişmesi ve ilçemizde yaşayan insanlarımızın rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleridir. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum."dedi
Öğrencilerin mezuniyet belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler bahçede keplerini havaya attılar. Müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler ve Misafirlere yemek ikram edilerek program başarılı bir şekilde sona erdi.