21 Dönem Mezuniyet Törenine, Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın, Md. Yaürdımcıları ve öğretim üyeleri, Kurum Amirleri, Kuruluş ve Oda Başkanları, çok sayıda Öğrenci velisi, öğrenciler, basın mensupları ile diğer misafirler katıldı.

MYO Öğrencileri Dilara Atila ve Serhat Bilginer’in sunuculuğunda yapılan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Üniversitenin 40. yıl etkinlikleri kapsamında hazırlanan tanıtım videosu izlendi.

S.Ü. Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın açılış konuşmasında şunları söyledi “ MYO olarak en büyük temel hedefimiz: Üstün, Nitelikli, Girişimci, Yenilikçi “Meslek Ara-Elaman Yetiştirmektir. Ayrıca Ülkemizde ki Kamu ve Özel Sektörün Girişimci ve Kaliteli İnsan Gücü ihtiyacını karşılamak ve bu alanda da ihtiyaç duyulan boşluğun doldurulmasını sağlamak da diğer hedeflerimizdendir. Gençlerimiz; Buradan aldıkları eğitimle, bundan sonra ki hayatlarında, Ülke Ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaklardır. Biliyoruz ki, meslek bilginizin yanı sıra bir çok meziyete sahip donanımla mezun oluyorsunuz. Ülkemiz her şeye rağmen ç ok büyük potansiyellere sahiptir. Turizmde şehir bazında en çok turist çeken 5. ülkeyiz. Gerçek hayata atıldığınızda, farklı engeller ve zorluklarla da karşılaşacaksınız…! Ama hiçbir zaman yılmayın ve mücadeleden asla vazgeçmeyin. Başarı kadar, başarısızlıklar da hayatın gerçekleridir. Amerikalı Yazar Paul Auster der ki “ Artık, insanları tanımak için zaman kaybetmiyorum. Nasıl olsa onlar, zamanı gelince kendilerini tanıtıyorlar.” Bunun yanında bir Türk Sosyoloğu-Felsefeci ise şunu söylemiştir.” Şu dünya hayatında; Var olan ümidimizin en büyük sebebi her şeyin daha iyi olacak olması değildir. Blakis her şeyin ardında, Allah’ın hikmeti olduğunu bilmemizdir.” Demiştir. MYO’muzun; Akademik, Fiziki ve İdari sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm öğrencilerimi en içten duygularımla kutluyor ve bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyorum. Bahtınız açık olsun arkadaşlar. Allah’a emanet olun, hakkınızı helal edin. Saygılarımla”dedi

Bu mutlu günde iyi dilekleriyle mezuniyet törenini telgrafları ile onure eden davetlilerin telgrafları okundu.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Kaymakam Ramazan Yıldırım’ın Karapınar’ı anlatan ve öğrencilere hitaben yaptıkları çok güzel konuşmanın ardından MYO Müdürü Prof.Dr. Hakan Yalçın tarafından, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım’a, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya MYO’luna desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Gıda Teknolojisi Programı bölümü mezunu öğrencilerine, Bölüm Birincisi Burçin Salti’ye, Gıda Kalite Kontrolü ve Analiz Programı Bölümü mezunu öğrencilerine ve Bölüm Birincisi Şükran Tunç’a, Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Bölümü Mezun Öğrencileri ve bölüm birincileri Atiye Bozkurt ve Rahime Ötgün’e, Laborant Veteriner Sağlık Programı Bölümü mezunu öğrencileri ve bölüm birincisi Ayşe Hanım Kaplan’a, Yerel Yönetimler Normal Öğretim A Şubesi Bölümünden Mezun olan öğrenciler ile bölüm birincisi Bircan Küçüker’e, Çiğdem Konak Göktepe’ye, Yerel Yönetimler Normal Öğretim B Şubesi Mezun olan öğrencileri, Yerel Yönetimler İkinci Öğretim Programından mezun olan öğrenciler ile bölüm birincisi İsmail Solmaz’a diplomaları ve bölüm birincilerine teşekkür belgeleri, Kaymakam, Belediye Başkanı, Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer ile öğretim görevlileri tarafından birlikte tebrik edilerek verildi.

S.Ü. Karapınar Aydoğanlar MYO birincisi Ayşe Hanım Kaplan’ın teşekkür konuşmasının ardından, Mezun olup diplomalarını alan öğrencilerin havaya hep birlikte kep attılar ve S.Ü. Konservatuar öğrencilerinin birbirinden güzel müzik eşliğinde şarkı ve türkü söylemeleri ile MYO öğrencileri gönüllerince eğlenerek mezuniyet töreni başarılı bir şekilde sona erdi.