Toki Yavuz Selim Ortaokulu Öğretmenlerinden Oya Taş ve Güllü İnci’nin sunuculuğunda;

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, bu vatan için canını,  malını feda eden bütün şehitlerimiz ve iftihar kaynağımız olan bütün Türk büyükleri için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

“ŞİİR ŞÖLEN programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nizamettin Tezcan, Okul Müdür ve Öğretmenleri, Öğrenciler, Öğrenci velileri ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini programın açılış konuşmasında “ Şiir duygudur. Şiir anlatmaktır. Şiir anlamaktır. Şiir hissetmektir. Şiir paylaşmaktır. Şiir sonsuzluğa giden bir yoldur. Şiir bilmektir. Şiir hayattır, hayatsa bir şiir. Amacımız şiiri beraber anlamak, beraber anlatmak, beraber hissetmek ve paylaşmaktır.

Şiir, durmayan dalga demektir. Şiir, sevgiyle sarmak demektir. Şiir, sevgiye köprü demektir. Şiir, gönül kapısını açmak demektir. Kısaca şiir, sevgi demektir diyerek sözlerini yine güzel bir şiir okuyup, öğrencilerin şiirlerini dinlemek üzere gelen katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokul öğrencisi Zeynep Üner “ Ben sana mecburum” şiirini, Yunus Emre Ortaokul öğrencisi Ümmügülsüm Küpeli “Sol yanım acıyor anne” şiirini, İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Duygu Rana Çelik “Baba uyan” şiirini, 75. Yıl Ortaokul öğrencisi Firdevs Yetişir “ Önden giden atlılar” şiirini okudular.

Mustafa Şener Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ercan Yandımoğlu, Karapınar Aydoğanlar MYO öğrencilerinden Saz’da Ferhat Kocabey, Gitar’da Mehmet Hüseyin Yüce, Bendir aletiyle Mehmet Suyabatmaz ile birlikte enstrümantal müzik seslendirdiler.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Fahriye nur Aksel “Türkiyem Anayurdum” şiirini, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Esra Birgül “Çanakkale Şehitleri” şiirini, Vehbi Yurt Ortaokulu öğrencisi Aysel Şentürk “Bülbül” adlı şiiri, Mustafa Şener Ortaokulu öğrencisi Hacer Gönüllü “Bayrak” adlı şiiri, Ticaret Borsası Ortaokulu öğrencisi Meryem Barutçu “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” adlı şiiri, Atatürk İlkokulu öğrencisi Merve Sayar “Tek Hece” şiirini, İsmet Büyükyaylacı İlkokulu öğrencisi Betül Merve Sefa Çibuk “Sakarya Türküsü” şiirini, Toki Yavuz Selim Ortaokulu öğrencisi Ayşegül Boztaş “Atiyi Karanlık” şiirini okuduktan sonra enstrümantal müzik ekibinin seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle “ŞİİR ŞÖLENİ” sona erdi.

Dinleyici olarak gelen katılımcılar şunları söylediler “Öğrencilerin okudukları şiirlerden çok etkilendiklerini ve beğendiklerini, emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ekibine, Okul Müdürlerine, Öğretmenlere, şiir okuyan öğrencilere ve ayrıca şiir şölenine destek için gelen enstrümantal müzik ekibine de teşekkür ediyoruz”dediler.