Kültür Merkezinde yapılan Kutlu Doğum Etkinliğine, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Okul Müdürü Murat Taşkın, Öğretmenler, İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cengiz Emekli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bay ve Bayan vatandaşlar ile diğer davetliler katıldı.

Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte salonda yer olmayınca bir çok vatandaşın programı ayakta izlediği ve programı izlemeye gelen birçok vatandaşında salonda oturacak yer olmaması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığı görüldü.

İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden, Zeynep Gültekin, Zeynep Karagöz, A. Ömer Mavi, Ahmet Şencanlı’nın sunuculuğunda yapılan program, Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ve ardından Öğrenci Elif Özen tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.

İmam Hatip Ortaokul Müdürü Murat Taşkın tarafından yapılan selamlama ve açılış konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Karapınar Müftüsü Kadir Demirlenk, slayt eşliğinde şunları söyledi.” Yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük Peygamber Allah’ın sevgilisi, Peygamberimiz, efendimiz, şefaatçimiz; müjdeleyici ve uyarıcı, âlemlere elçi olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in dünyaya teşrifinin 1444’ncü yıl dönümünde birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bir arada yaşamak zorunda olan insanoğlunun hayattan zevk ve lezzet almasının formülleri olarakta görebileceğimiz “ S” ile başlayan ahlaki davranışları, güzellikleri şu şekilde özetlemek mümkündür.

Sorumluluk, Sevgi, Saygı, Samimiyet, Sadakat, Sahavet-Sadaka, Setr- Sırdaşlık, Söz-Sohbet, Selam, Sulh, Salih Amel, Salat-Dua, Sıla, Sabır-Sebat’tır. Diyen Müftü Demirlenk bunların üzerinde geniş açıklamalarda bulunarak konuyu ve günün anlam önemini çok güzel bir şekilde anlattı.

Müftü’nün konuşmasının ardından Peygamber Efendimizin hayatını anlatan Sinevizyon gösterimi izlendi.

“ Peygamber Efendimizin” özellikleri ile ilgili öğrencilerinin konuştuğu video gösterimi izlendi.

Öğrenciler tarafından “Güle Özlem” tiyatro sunumu,  Türkiye çapında Ortaokullararası Arapça şiir yarışmasına katılan ve iyi bir derece almayı bekleyen Ayşegül Canşimşir “Filistin Şiiri’ni Arapça dilinden okudu. Öğrencilerden oluşan 571 İlahi Gurubu birbirinden güzel ve değerli ilahileri öğrenci müzik grubu eşliğinde seslendirdiler.

Programda görev alan ve programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerin katıldığı senfonisi ile program sona erdi.

Karapınar İmam Hatip Ortaokulu tarafından “Kutlu Doğum” programına katkı yapan ve sponsorluk yapan Müftü Kadir Demirlenk, Sağlamer Giyim Tuncer Sağlamer, Müftüoğlu Ticaret Bahri Müftüoğlu’na plaketleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından takdim edildi. Ayrıca “Senin Çizgilerinle Hadisler” adlı Karikatür yarışmasında birinci olan M.Şener Ortaokul Öğrencisi Muhammet Selçik’e, İkinci olan 75. Yıl Ortaokul öğrencisi Saadet İlhan’a ve Üçüncülüğü Kayalı Ortaokulu öğrencisi Meryem Akın’a ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından verildi ve program seyirciler tarafından ayakta alkışlanarak sona erdi.