Bu derslerimizin yanı sıra sosyal faaliyetler kapsamında piknikler, geziler, bayanlar arasında toplantılar, sohbetler ve aile gezilerimiz de yapılmaktadır.
Diyanet İşleri Başkanlığımızın, İl ve İlçe Müftülüklerimizin "Yaratan Rabbinin Adıyla Oku" program kapsamında biz öğreticilere verilen talimatlar ve müfredatlar doğrultusunda öğreticilik yapmaktayız. 2014-2015 döneminde kurslarımız 22 Eylül- 21 Kasım, 24 Kasım-23 Ocak, 09 Şubat-03 Nisan, 06 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında İlçe Müftülüğümüze, kurslarımıza kayıt olmalarını cani gönülden istiyoruz diyen Kur'an-ı Kerim Öğreticileri Selma Diri ve Nurgül Görgülü,Kur'an-ı Kerim öğrenmenin öneminden bahsederek şunları söylediler. Kur'an-ı Kerim, insanlığın kurtuluşu için, kulların ihtiyaçları nispetinde en son gönderilen ve kıyamete kadar da hükmü geçerli olan kitaptır. Bu kitapta Yüce Rabbimizin muhatabı insanlardır. İnsana değer vermiş ve ona seslenmiştir. Kuran'a inanarak Allah'ın sözlerine kulak verenler Allah'ın samimi kullarıdır. O'nu okumak ve dinlemek başlı başına bir ibadettir. Bunun için namazlarımızda Kur'an okuruz. Bu sebeple namaz geçerli olacak kadar Kuran'dan bir miktar ezberlemek her Müslüman'a farz-ı ayndır. Kur'an'ı ezberlemek ve onu öğretmek de farz-ı kifayedir. Kur'an'da Allahımız Kur'an-ı Kerim okuyanları övmüş ve onunla amel edilmesini istemiştir. Peygamber Efendimizin Hadisi Şerifinde "Sizlerin en hayırlınız Kur'an-ı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir". Ayrıca "kim ilim öğrenmek için evinden çıkarsa, o evine dönünceye kadar Allah onunla beraberdir." Yine Sevgili Peygamberimiz buyurmuştur ki, "Kur'an-ı Kerimi okuyunuz. Çünkü Kur'an-ı Kerim kıyamet gününde size şefaatçi olacaktır". Dediler. 
Bayan Kursiyerlerden Mediha Koçhan, Ayşe Balıkçı, Nevin Barutçu ve diğer bayan kursiyerler, Kursta Kur'an-ı Kerim, namaz sureleri, dini bilgiler, peygamberimizin hayatını kurs öğreticilerinden öğrendiklerini, kursta çok bilmediğimiz dini konuların olduğunu fark ettik. Burada Diyanet İşleri Başkanlığına, İl ve İlçe Müftülüğümüze kursları açmalarından ve bizlere Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretilmesinden dolayı bütün yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz"dediler