Okul Müdürü Ahmet Dinkul ve Öğretmenler Şerife Altınay, Döndü Selçik, Sümeyye Öztürk ve İbrahim Zengin eşliğinde öğrenciler tarihi Sultan Selim Camisini, Karapınar Belediye Başkanlığına ait Valide Sultan Müzesini ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Karapınar Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa açmış olduğu kitap fuarını gezdiler.
Sultan Selim Camiinde öğle namazını kılan öğrencilere, Sultan Selim Camii İmam-Hatibi Musa Kazım Mutlusoy tarafından Sultan Selim Camii ve külliyeleri hakkında geniş bilgiler vererek öğrencilerin soruları cevaplandırdı ve cami ziyaretine gelen öğrencilere tatlı ikramında bulundu. Buradan öğrenciler Karapınar Belediyesine ait Valide Sultan Müzesine geldiler ve Karapınar Belediyesi Turizm Müdürü Hasan Taşkın tarafından öğrencilere Osmanlı dönemine ait ev eşyasından, tarım aletlerine kadar yaklaşık 500 tarihi eserin sergilendiği müze hakkında ve eşyalar hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Öğrenciler Müze gezisinden sonra Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karapınar Belediye Başkanlığı'nın 10 Nisan tarihinde açılışı yapılan kitap fuarını gezdiler ve kutapları inceleyip, kitap yazarları ile sohbet ettiler ve gezilerini başarılı bir şekilde tamamladıkları görüldü.
Öğrenciler geziden çok memnun kaldıklarını, Okul Müdürüne, Öğretmenlerine, Sultan Camii İmamHatibine, Valide Sultan Müzesi yetkilisine, kutap fuarını açan yetkililere, kitap yazarlarına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz."dediler.