Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Öğrencilerin kitap okuma etkinliğine öğrenciler, öğrenci velileri ve Karapınar Belediye Başkan Mehmet Yaka’nın eşi Saniye Yaka, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan’ın eşi Hülya Meydan, İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan’ın eşi Aysel Özcan’da kitap okuma etkinliğinde yer aldılar.

75. Yıl İlkokulu Müdür Yrd. Serdal Çavdır, 3-A sınıf Öğretmeni Akile Taşkın, 3-B sınıf Öğretmeni Cennet Uz, 3-C Sınıf Öğretmeni Aliye Topbaş eşliğinde öğrenci velileri ve davetliler ile birlikte kütüphaneye gelen öğrencilere Kütüphane sorumlusu Osman Ay tarafından öğrencilere bilgi verildi.

Kütüphane Sorumlusu Osman Ay bu konuda şunları söyledi “ İlçe Kütüphanesinin 29 Ekim 1963 yılından bu güne kadar öğrencilere ve vatandaşlara değişik binalarda hizmet vermekte iken, Karapınar Kültür Merkezine taşınarak 13 Haziran 2013 tarihinden bu yana Salı gününden Cumartesi günü dâhil kütüphanenin mesai saatlerinde hizmet verdiğini, Kütüphanenin Pazar ve Pazartesi günleri kapalı olduğunu belirterek, Kütüphanenin herkese açık olduğunu ve mevcut binlerce kitabın okuyucu beklediğini, bizlerde kütüphaneye gelenlere her türlü yardım ve kolaylığı gösterdiklerini, kütüphaneye üye olmalarını tavsiye ederek üye olanların ödünç kitap alarak evlerinde de kitap okuma imkânını elde edeceklerini söyledi.

Öğrencilerle birlikte Kütüphaneye gelerek “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” nedeniyle kitap okuma etkinliğine katılan Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın eşi Saniye Yaka ise şunları söyledi “ Böylesine anlamlı bir günde öğrencilerle, öğrenci velileri ve diğer davetli arkadaşlarımız ile birlikte kütüphaneye gelerek kitap okuma etkinliğine katılmaktan dolayı son derece memnun olduk. Burada 75. Yıl İlkokulu idarecilerine, öğretmenlerine, öğrenci velilerine teşekkür ediyorum. Kütüphanede binlerce faydalı kitaplar var, bu kitapların okunmasını, öğrencilerimiz gibi bütün insanlarımızın kütüphaneye gelerek bu bilgi dolu güzel kitaplardan faydalanmasını arzu ediyorum”dedi

3-A Sınıf Öğretmeni Akile Taşkın ise bu konuda şunları söyledi “ “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” nedeniyle okulumuzun 3-A, 3-B, 3-C sınıfı öğrencilerinden oluşan 45 öğrencimizi kitap okuma etkinliği için Kütüphaneye getirerek, hem kütüphaneyi sevdirmeyi, hem de kitap okuma alışkanlığı edinmelerini amaçladık. Öğrencilerimize eşlik eden Saniye Yaka’ya, Hülya Meydan’a, Aysel Özcan’a, Öğrenci velilerimize şükranlarımı sunuyorum diyen Taşkın, Okumanın faydalarından bahsederek şunları söyledi Kitap okumanın en önemli faydası hiç kuşkusuz insanın kendini tanımasını sağlamasıdır. Okuyan insan hangi alanda başarılı olacağını hangi alanın onun kişilik yapısına uygun olduğunu tespit edebilir. Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen ve Nobel ödülü Sahibi olan Einstein üniversite mezunu değildi. Onu başarılı yapan okuma alışkanlığıydı. Kendimizi tanıyarak Hayatta başarılı olabilmenin en önemli yolu okumaktır. 

Başarılı olmanın daha önce yapılan hataların tekrar yapılmamasının ve bir çalışmanın sürdürülebilmesi için onun geçmişini bilmek çok önemlidir. O araştırmaları yapmış kişilerin tecrübelerinden yararlanmak eğitim ve bilim açısından sürekliliğin sağlanması konusunda çok önemlidir. Bu tecrübeleri edinmenin tek yolu da okumaktır. 

İnsanlar bir toplum yani sosyal çevre içerisinde yaşamaktadır. Bizler yaşamımızı meslek hayatımızı öğretim hayatımızı sürdüreceğiz iletişimde bulunacağız. Bizim başarımızın ölçüsü toplumun onun beğenmesiyle ölçülecektir. Bu nedenle sosyal çevrenin tanınması ve beklentilerinin bilinmesi başarılı olmamızı etkileyecektir. Sosyal çevreyi ve insanları tanımanın en kısa yolu okumaktır.dedi