Karapınar Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 12 branşta 900 öğrencinin bulunduğunu belirten Okul Müdür Yardımcısı Emre Döş, "Öğrenci takip sistemi ve kartlı geçiş sistemi" yapmamızdaki temel amacımız veliler ile tam bir iletişim sağlayabilmektir. Bu sistemle birlikte öğrencilerimizin kartları dağıtıp sistemi kurduktan sonra öğrencilerimizin okula gelmedikleri her gün velilerine mesaj gidecektir. Yapmış olduğumuz bu sistem öğrencilerimiz için devamsızlığı önleme aracı oldu. İkinci olarak 
ta okulumuza yabancı  ve zararlı kişilerin girmesi önlenmiş oldu. 
Öğrenci Takip ve Kartlı Geçiş hakında bütün öğrencilerimize sistem ile ilgili bilgiler verdik ve eğitimler yaptık. Okulumuzu şu anda devamsızlıkların düştüğünü de tespit etik yabancı kişilerin ve duyarsız kişilerinde girmesini de engellemiş olduk.
Bu sistem ile artık okul giriş çıkışları daha kontrollü ve emniyetli hale gelmiş oldu. Bölgemizde bu sistem ilk defa kullanılıyor. Her öğrenci ve personel bir kimlik kartına sahip oldu. Bundan sonra okula giriş ve çıkışlar turnikeler üzerinde bulunan okuyuculara okutulan kartla yapılacak. Kapıda bekleyen görevli, bilgisayar monitörüne yansıyan fotoğraflı kimlik bilgilerine bakarak, yabancı bir kişinin okula izinsiz olarak girmesine engel olmuş olacak. Okula geç kalan ya da erken ayrılan öğrencinin de velisine hemen mesajla bilgi verileceğinden veli çocuğunun okula geç kalıp kalmadığını, ya da erken çıkıp çıkmadığını anında öğrenebilecek. Bu sistem sayesine devamsızlığın da azalacağını ümit ediyoruz" dedi.