Konya’nın Karapınar ilçesinde yaşayan Mustafa Bilgeç, torunlarına faydalı olabilmek ve onların sağlıklı yetişmelerine katkı sağlamak için “Aile Eğitim Kursu”na devam ediyor…

                Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Mehmet Akif İlkokulunda açılan “Aile Eğitim Kursu” her geçen gün daha fazla ilgi görmeye başladı.

                Daha önce açılan kurs için elli anne başvuru yapmış ve bu nedenle iki kurs birden  açılmıştı. Kursa başlayan anneler, aldıkları eğitimle çocuklarına karşı birçok yanlış davranışlarını fark ettiklerini ve bu nedenle çocuklarına ve eşlerine karşı olumlu yaklaşımlarıyla babaların da bu kursa katılmaları için onları teşvik  ettiklerini söylemişlerdi.  Bu nedenle babalar için de “aile eğitim kursu “açılmıştı. Babalar da her hafta Salı günü işlerini güçlerini bırakarak  heyecanla “aile eğitim kursuna koşuyorlar.

                “Aile Eğitim Kursu”na gelen Mustafa Dede ise kursu neşeli geçmesine katkı sağlıyor. Kursiyerler  aynı zamanda onun da deneyimlerinden faydalanıyorlar. Mustafa Dede,  torunlarının sağlıklı gelişmeleri için onlara nasıl yardımcı olunması gerektiğini öğrenmek için “Aile Eğitim Kursu”na katıldığını söyledi.  Mustafa Dede,”Torunlarımı çok seviyorum, onların sağlıklı gelişmeleri için ben de onlara yardımcı olmak istiyorum. Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda “Aile Eğitim Kursu”nun açıldığını duydum.  Ben de hemen bu kursa kayıt oldum. Bu kurs sonunda torunlarıma daha çok faydalı olacağıma inanıyorum. Böyle uzun süreli ve faydalı bir kurs ilçemizde ilk kez açıldı. Ben de bu kurstan mezun olan ilk dede olacağım için çok mutluyum. Bu kursun açılmasına vesile olan ve aynı zamanda torunumun öğretmeni olan Eğitimci Nihat BAŞBUĞU’ya bize bu fırsatı  sağladığı için ona çok teşekkür ederim…” dedi.

                Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU da, ailede kim varsa  çocuğun eğitiminden onların da sorumlu olduğunu ve Mustafa Dedemizin bu davranışıyla herkese örnek olduğunu söyledi.