İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ başkanlığında yapılan toplantıya Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri olarak Hikmet ÖZLÜ, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Yardımcısı Birsen Bulut, Zafer Mah. Muhtarı Yaşar Karabacak, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Sami Sağdıç,  Nizamettin Tezcan ile İlçemizdeki tüm ilk ve orta dereceli okul müdürleri katıldı.

Toplantıda bir önceki öğretim yılına ait öğrenci başarıları değerlendirilerek, yeni öğretim yılında ilçedeki tüm eğitim paydaşlarının eğitime olan ilgisinin artırılmasına yönelik planlama yapılması kararlaştırıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri KİNİ günümüzde yalnızca bir mesleki gerekliliği yeterince yerine getirebilme becerisini kazanmış insanlar yetiştirmenin yeterli olmadığını, bunun yanında insanlığı ön plana alan, insanı koruyan, kollayan, yücelten, ona yaşama sevinci veren, herkese gönlünü açan, vatanına milletine ve tüm insanlığa yararlı insanlar yetiştirmenin asıl ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yeni öğretim yılında da Karapınar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçemizde bir gelenek haline getirdiği öğrencilerin okulun ilk gününde sınıf öğretmenlerince sınıf kapısında “Hoş geldin? Denilerek şeker ve kolonya ikramı yapılarak karşılamak suretiyle içeri alınacağını hatırlattı.

İlçemizde sevgi ortamında bir okul havasının ilk günden itibaren kurulmasının okul yöneticilerinin gayretiyle gerçekleşebileceğini belirten Bahri KİNİ, Sivil Toplum Kuruluşları ile olan ikili eğitim çalışmalarını artıracaklarını dile getirdi.