Bu haftaki konu 'Girişimcilik' olarak seçilmesi nedeniyle sunumu yapılan 'Girişimcilik" sempozyumunu Yeşilpınar Gazetesi adına okulun sosyal faaliyetler salonunda dinleme fırsatı bulduk. KİGAL 11.inci sınıf öğrencisi Betül Yaşa sunuculuğunda başlayan sempozyumda, 9.'ncu sınıf öğrencisi Muhammet İldanlı, 11'.inci sınıf öğrencisi Fikriye Sayar, 9.'ncu sınıf öğrencisi Muhammet Yaşar Şenyurt, 11.'nci sınıf öğrencisi İbrahim Soran tarafından öğrenci arkadaşlarına anlamlı, çok güzel, faydalı, verimli olabilecek Bill Gotes, Elon Musk, Mark Zückerberg, Nevzat Aydın Kerem Çatay gibi bazı girişimcilerin yaşamlarından, azimli çalışmalarından, başarılarından örnekler vermek suretiyle, girişimcilik ruhunun hiçbir zaman bitmemesi gerektiği ve özellikle lise öğrencilerine verilen mesajın girişimcilikte en uygun yaştasınız vurgusu yapılarak sunum yaptılar.

Sunum yapan öğrenciler tarafından öğrenci arkadaşlarına girişimciliğin, ülke ekonomisinin kalkınmasında oldukça önemli bir faktör olduğunu, eğer bir ülkede rekabet, özel girişimcilik gelişirse o ülkede ekonomik refah da o kadar gelişir ve yükselir. Bu nedenle girişimciliğin olmadığı ülkelerin ekonomileri de çok fazla gelişme imkanı bulamamaktadır. Bu yüzden girişimciler desteklenmelidir mesajı da verildi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, sempozyum ekibi öğrencilerinin, öğrenci arkadaşlarına vermiş oldukları çok faydalı bilgilerden ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.