İlk ve Orta dereceli okullarda Eğitim- Öğretim yılı 12 Haziran 2015 Cuma günü sona erdi.

Karapınar’da İlkokulda okuyan 4001, Orta öğretimde okuyan 4078, Lise’de okuyan 2951, Okul Öncesi Anaokulunda okuyan 989 olmak üzere toplam 12.019 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline başladılar.

Karapınar’da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Ticaret Borsası İlkokulunda gerçekleştirilen temsili karne törenine Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Okulların Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ile basın mensupları katıldı.

Karne dağıtım töreninde öğretmen Hatice Kınacı’nın okuttuğu 2-C sınıfı öğrencilerini ve Öğretmen Ayşe Taşatan Girgin’in okuttuğu 3-C sınıf öğrencilerini Kaymakam Ramazan Yıldırım ve beraberindeki heyet ziyaret ettiler. Kaymakam Ramazan Yıldırım öğrencilerle bir müddet sohbet etti ve ileride hangi meslek dallarını seçeceklerini sordu ve öğrenciler kendilerine güven duygusu içerisinde Kaymakam’a, hedefleri ve seçecekleri mesleklerini söylediler. Kaymakam Öğrencilere güzel bir tatil geçirmelerini söyleyerek karnelerini tebrik ederek verdi.

Kaymakam Ramazan Yıldırım yaptığı konuşmasında şunları söyledi.” Karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında "2014-2015 eğitim-öğretim yılının sonuna geldik. Bugün çocuklarımızın başarılarını görmek üzere karnelerini dağıttık. Sizlerin de bildiği üzere çok güzel bir sezon geçirdik. Eğitim ve öğretim yılımız başarılı bir şekilde tamamlandı. Bütün okullarımızda bir önceki yıla göre çok daha iyi işler yapıldı. Bu demek değildir ki bütün işlerimizde ‘süper’ olduk ama şu önümüzdeki yaz döneminde daha iyi işler yapmak için düşünme zamanıdır" diye konuştu.
Yıldırım ayrıca, karnesinde kırık olan öğrencilerin ailelerine de çocuklarına kızmamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Öğrencilerle sohbet eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç şunları söyledi “Hayatın akışı içerisinde acısı ve tatlısı ile ilerliyorsunuz. Aileniz ve öğretmenlerinizin sizlere verdiği destek ile başarılı olacağınızdan eminiz. Hiç şüphesiz bu karneler sizlerin hangi alanlarda dikkatli olmanız gerektiğini gösteren bir belgedir. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr fayda vermeyecektir. Her birinizin hayalindeki hedeflere ulaşmanızı istiyoruz. Bu nedenle eğitim ve öğretim hayatınız boyunca sabredecek ve azimli davranacaksınız” ifadelerini kullanan.Sağdıç, Karapınar’da 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 1536 öğrenci Takdir, 2082 öğrenci Teşekkür, 418 öğrenci İftihar, 15 öğrenci Üstün Başarı, 270 öğrenci ise Onur Belgesi almaya hak kazandılar.”dedi