Programa Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Karapınar Aydoğanlar MYO Genel Sekreteri Durmuş Ali Yarımoglu, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Halil Tüysüz, Karapınar Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Orak, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nizamettin Tezcan, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velileri ile diğer davetliler katıldı.

Karapınar Anadolu Lisesinde düzenlenern Gençlik Şöleni’nde öğrenciler sanatsal başarıları ile dikkat çekti. 04.06.2014 Çarşamba günü saat 13.30’da yarışmalarla başlayan şölen, karma sergi ve şiir dinletisi ile sona erdi.

Karapınar halkının yoğun katılımı ile düzenlenen etkinlikler şölen havasında geçti. Öğrenciler yaptıkları resimler ve okudukları şiirlerle izleyicilerden büyük bir beğeni topladılar.

Karapınar Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan sergide özellikle canlı olarak yapılan ebru etkinliği katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Bütün yıl boyunca derste yapılan resimlerin yansıması olan sergide öğrencilerin sanatsal başarıları hayranlıkla izlendi.

Karapınar Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Orak şiir dinletisi programında anlam yüklü bir o kadar da güzel bir şiir okuyarak başladığı konuşmasında şunları söyledi “ Sanat, herkesin hayatından bir yerini yakalar. Bazen duyulan bir şarkı gönül telimizi titretir. Bazen gördüğünüz bir resim uzak hayallere taşır sızı, sayfası kıvrılmış bir kitapta okuduğunuz iki dize geçmişteki insanlara merhaba dedirtir. Sanat olmadan dünyaya tutunmak zordur. Bu kadar nefretin, ölümün, acının içinde sanat tutunabildiğimiz daldır. Karapınar Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin akademik başarısı kadar, sanat sevgilerini de geliştirmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki, sanatla uğraşan insanlar hayata farklı bir pencereden bakabilir. Öğrencilerimiz beyaz kağıtlara bakarak resimler yaptılar, şarkılar söylediler, şiirler okudular. Ve bu ziyafeti gönül bahçelerinin süzgecinden geçirerek sizlere sundular. Sanatın kucaklayan sevgisini bir akşam da olsa sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Bu bağlamda başta gündüz düzenlediğimiz Gençlik Şöleninde emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimiz ile bu programın hazırlanmasında öğretmenlerimizden başta Meryem Türkoğlu ve Esra Deniz olmak üzere arka planda görsel sunumun hazırlanmasında katkıda bulunan İskender Altıntop’a ve öğrencilerime teşekkür ediyor, sizleri şiirin büyülü dünyasıyla baş başa bırakıyorum”dedi

Karapınar Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Sağlamer’in sunuculuğunda başlayan şiir dinletisinde öğrencilerden Sevda Karagöz, Dilek Çorakçı, Gülizar Yıldırım, Yusuf Kaşdemir, Gizem Boztaş, Hilal Aytekin, Muzaffer Demircan, Ayşe Çakın, Eren Mavi, Sevda Karagöz, İrem Sağlamer, Güldane Coşar, Şüheda Gümüşsoy, Kartal Kerem Kızıl, Karapınar halkına müzik ve şiir ziyafeti sundular.

Şiir dinletisi programı sonunda katılımcılar tarafından etkinliğe emeği geçen Okul Müdürü, Öğretmenler, Öğrenciler seyirciler tarafından alkışlar arasında tebrik edildiler.