Sevimli Dahiler Kreşi merkezinde yaptığımız görüşmede Kreş  Müdiresi Hümeyra ALP ; 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi kayıtlarının devam ettiğini belirterek yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması dileğinde bulundu. Sorulan sorular karşısında kreş eğitimi ve şartlar konusunda açıklamalarda bulunan Hümeyra ALP ; özel kreş açmak ve işletmek çok katı kurallara bağlanmış durumda , bakanlığın istediği mevzuatın yerine getirilmesi sonucu alınabilen “Özel Kreş Açma ve İşletme Ruhsatı” ndan sonra da   yıl boyunca hem idari hem de mali açıdan çok sıkı denetimler yapılmaktadır dedi. Özel Sevimli Dâhiler Kreşi’nin tüm bu yasal ve mali hükümleri yerine getirerek bakanlık tarafından kendilerine  resmi kreş açma  ve işletme yetkisi verildiğini söyleyen Hümeyra ALP , bunun yanında sektörde tüm bu hukuki ve mali sorumluluklardan kaçarak , KAÇAK  KREŞ işletenlerin olduğunu ve bunlarla ilgili olarak kendilerine de sık sık şikayet iletildiğini söyledi. 

Karapınar’da da KAÇAK KREŞLERİN Kimi şahıs veya cemaat, grup vb. oluşumlar tarafından işletildiğinin kendilerince bilindiğini söyleyen Hümeyra ALP, hiçbir denetime tabi olmayan , devletten vergi kaçıran ve böylece haksız kazanç sağlayan “ Merdiven Altı “ olarak tabir edilen bu tür kaçak işletmelerle diğer sektörlerde mücadele edilmesine rağmen kreş sektöründe bu yerlerin ellerini kollarını sallayarak bu işi yapmalarının düşündürücü olduğunu söyledi. Velilerin bir çoğunun da bu konudan haberdar olmadıklarını belirten Hümeyra ALP ; ancak KAÇAK KREŞLERDE herhangi bir sorun ve olumsuzluk olduğunda kendilerine şikayette ve serzenişte bulundukları zaman o yerlerin gayrimeşru ve kaçak olarak işletildiğini bizden öğrenmektedirler, dedi.

Bu konuda öğrenci velilerini uyaran Hümeyra ALP; kendilerinin ücret tespitinden , günlük yemek listesine, tuvalet lavabo standartlarından, sınıf ve odaların metrekaresi ve donanımına , öğrenci servisinden oda sıcaklıklarının standardına , çalışan personelin her 6 aylık dönmelerde sağlık kontrollerinden haftalık ve aylık hijyen ve temizlik standardına kadar her adımlarının denetime tabi olduğunu belirten Hümeyra ALP ; KAÇAK KREŞTE bunların hiçbirisinin denetimin ve takibinin mümkün olmadığını buraları denetleyecek kurum ve kuruluşun dahi olmadığını söyledi. Velilerin çocuklarının başına herhangi bir kaza veya olumsuz bir durum geldiğinde kendilerine gelerek  buralarla ilgili olumsuzluklardan ve memnuniyetsizliklerinden bahsettiğini anlatan Hümeyra ALP;  Vergi kaçırarak ,sigortasız eleman çalıştırarak devletten kaçırılan bu  paralarla sadece düşük ücret karşılığında yapılan bu işin kreş işletmeciliği ile uzaktan yakından bir ilişkisinin olmadığını belirtti.

Yetkililere de seslenen Hümeyra ALP; kayıtlı istihdam sağlayan, vergisini düzenli ödeyen, idari ve mali açıdan şeffaf ve denetime açık olan işletmelerin bu tür kaçak işletilen yerler karşısında mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyerek , ilçede Kaçak Olarak İşletilen Kreşlerin de yetkili kurum ve kuruluşlarca takibinin yapılarak bu sorunun yasal mevzuat hükümlerince çözülmesini beklediğini söyledi.