İsmet Büyükyaylacı İ.Ö.Okulu’nun Eğitim ve Öğretime ilk başladığı yıllarda yapılan 5 derslikli eski binada çatlakların oluşması ve bu yerde güçlendirme çalışması yapılıncaya kadar eğitim ve öğretime ara verilen okulun Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ödeneği çıkarılan okulun güçlendirme çalışmaları ve okula ek binanın yapılması işleri İl Özel İdare Müdürlüğü, İmar Yapı Dairesi Başkanlığı, Plan proje Yatırım İnşaat Müdürlüğü teknik elamanlarınca takip edilerek okulun güçlendirme çalışmaları tamamlanmış, ayrıca 2 ek derslik ile bir adet ana sınıfı olmak üzere yaklaşık 150. M2 x2 kat = toplam 300.- M2 lik kapalı alanı olan ilave inşaatı tamamlanan binanın geçici kabulü için eksiklikleri teknik elamanlarca tespit edildi.

İsmet Büyükyaylacı İlköğretim Okulu eski binasının güçlendirme ve 2 ek derslik ve bir ana sınıfı inşaatının yapımı Baskıl Mühendislik İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti Fahrettin ve Faysal Oğuz tarafından yapılarak tamamlanmış olup, Okul binasında yapılan işler, Konya İl Özel İdare Müdürlüğü, İmarYapı Dairesi Başkanlığı, Plan Proje Yatırım İnşaat Müdürlüğü’nün Teknik Elamanlarından İnşaat Mühendisi Mevlüt Yücel, Makine Mühendisi Çağrı Kağan Sezer ve Elektrik, Elektronik Mühendisi Mustafa Yüzbaşıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Şube Müdürü Sami Sağdıç’la birlikte gezilerek eksiklikler tespit edildi.

Eksikliklerin kısa süre içerisinde giderilmesi yüklenici firmadan istenerek, eksikliklerin tamamlanmasından sonra binanın geçici kabulünün yapılacağı yetkililerce belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, İsmet Büyükyaylacı İlköğretim Okulu önümüzdeki 2012-2013 Eğitim - Öğretim döneminde 5+3= 8+ 5 olmak üzere toplam 12 derslik ve bir adet de Anasınıfı olmak üzere 2 adet ayrı binalarda toplam 13 derslik olarak Eğitim ve Öğretimine devam edeceği belirtildi.

Ayrıca aynı ekip tarafından Duran Sezer Ticaret Meslek Lisesinde de incelemelerde bulunuldu