Programa, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla, Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Kesik, Okul Müdürü Murat Taşkın, vatandaşlar, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kutlu doğum programı, Öğrenci M. Talha Şentürk’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okul Müdürü Murat Taşkın’ın selamlama konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk yaptığı konuşmasında,” Kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğunu programdan dolayı Okul Müdürü, Öğretmen ve Öğrencilere teşekkür ediyorum. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğum yıldönümünün tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) insanlar içinden seçilmiş, insanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir peygamberdir.İki cihan güneşi, alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşrif edişinin 1446. Yıldönümü münasebetiyle öğrenciler tarafından hazırlanan bu programda öğrencilerimizle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtir. Çocuklarımızın Peygamber ahlakı ile yetiştirilmesini önemsiyorum. Sevgili peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış ve her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli ve iyi insan olmamızı öğütlemiştir.”dedi

Öğrenci Furkan Kor tarafından ilahi okundu. Öğrenci Mehtap Uğur tarafından “ Peygamberimiz (sav) ve Güven Toplumu konulu konuşmasını yaptı, Dua adlı şiir öğrenciler Müzeyyen Şueda Ak ve Zeynep Sude Sağlamer tarafından okundu. Öğrenciler Furkan Kor ve M Talha Şentürk birlikte ilahiler söylediler.

Karapınar İmam Hatip Ortaokulu tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalardan Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilerden Muhammed Hakan Doğru, Nisanur Uz, Muhammed Enes Söğüt, Zeynep Köks al, Ömer Faruk Kızılkaya, Huriye Akdoğan, Rahmetullah Yarımoğlu, Dönüş Atalay, Mücahit Keskin, Rümeysa Yeşilyurt, Hasan Basri Karakul, Osman Kerem Taşkın, Sevde Söğüt, Seyda Kolay, Feyza Koç, Ayşe Uzer, Feyza Bayır, Mert Ensar Güven, Fatma Nur Köksal’a ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç tarafından tebrik edilerek öğrencilere takdim edildi.

Kutlu Doğum Haftası Pano hazırlama yarışmasında dereceye giren sınıflar ise 5. Sınıf düzeyinde 5/A sınıfı, 5/B sınıfı, 6. Sınıf düzeyinde 6/A- 6/B sınıfı, 7. Sınıf düzeyinde 7/A ve 7/B sınıf temsilcilerine ödülleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Arif Yayla tarafından tebrik edilerek takdim edildi. Erkek şubelerin genel birincisi 7/D sınıf temsilcisine ödülü Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Kesik tarafından tebrik edilerek verildi.

Program sonunda katılımcılara ve öğrencilere etli pilav, ayran ikram edildi ve program başarılı bir şekilde sona erdi.